Site yönetim planının kat maliklerince imzalanması
Merhaba forum üyeleri,,
20 üyeli bir yapı kooperatifi iken, yapının tamamlanmasına mütekip bir site yönetim planı oluşturulmuş ve kat mülkiyetine geçilmiştir.Ancak oluşturulan site yönetim planı ile ilgili olarak bazı tereddütlerim vardır.
Şöyleki;
1. Kat maliki olmayan, kooperatif yöneticisi olarak görev yapan yöneticiler, kat mülkiyetine geçerken tüm kat maliklerinin imzalarınını almadan bir site yönetim planı oluşturabilirlermi?( Bildiğim kadarıyla yönetim planının tüm sayfalarının dahi kat maliklerince imzalanması hususu yokmudur)
2. Daha önceki mülkiyeti kooperatife ait olan arsanın yöneticileri sıfatıyla , o kooperatifte yaşayacak olan bizlere ait site yönetim planı bizim onayımız olmadan oluşturulup, kooperatif yöneticilerinin imzaları ile Tapu idaresine onaylatılabilinir mi ?
3. Şayet böyle bir site yönetim planı var ise bunun geçerliliği ne olur, buna itiraz edebilirmiyiz?
4. Acaba kooperatif adına kayıtlı tapu alınırken, kat irtifakı kurulmuş olup bu esnada henüz ortada olmayan bir site için kooperatif yöneticileri tarafından bir yönetim planı oluşturulabilinirmi ?
Bu konularda beni bilgilendirirseniz sevinirim..
Selam ve saygılar...