Benim Vekaletim Bulunan Bir Avukatin Bana Karşi Dava Açabilirmi Veya Açarsa Baroya şikayettimde Ne Gibi Yaptirimlar Olabilir
Printable View
Benim Vekaletim Bulunan Bir Avukatin Bana Karşi Dava Açabilirmi Veya Açarsa Baroya şikayettimde Ne Gibi Yaptirimlar Olabilir
Açmaz, açamaz, endişeniz olmasın !!
birisine dava acmak icin vekaletnameye ihtiyac yoktur
ancak burada durum farklı dilek hanımın yazdıklarına biraz acıklama ekleyecek olursak burada soyle bir durum var
siz avukata vekaletname vererek onu sizin vekiliniz tayin edersiniz yani vekaletnamenin verilmesi ile muvekkil vekil iliskisi dogar bu bir karinedir
kaldı ki bu avukat artık sizin adınıza dava acacak ve size karsı acılan davalarda sizi savunacak vekilinizdir bu durumda size dava acabilmesi icin once sizin avukatlıgınızı bırakması gerekir
bunun nedeni de savunma ile iddia makamının aynı sahısta birlesemeyecegi kuralıdır
sizi savunan bir avukat yani savunma makamında olan bir avukat yani davalı avukat aynı sıfatla davacı yani iddia makamı olamaz
ancak sizden aldıgı vekaletnameyi iptal ettigini ve aradaki muvekkil vekil iliskisini sonlandırdıgı size bildirdigi takdirde ozaman size karsı dava acabilir
acıklamada bir eksiklik varsa arkadaslarımdan tamamlamalarını rica ediyorum...