Özürlü bir abim var vasisi annem.öğrenmek istediğim annemin ölümünden sonra vasi atanması nasıl olucak çünkü dokuz kardeşiz(ayrıca abim babamın iş kazası ölümünden dolayı yurt dışından maaş alıyor).şimdiden teşekkürler
Printable View
Özürlü bir abim var vasisi annem.öğrenmek istediğim annemin ölümünden sonra vasi atanması nasıl olucak çünkü dokuz kardeşiz(ayrıca abim babamın iş kazası ölümünden dolayı yurt dışından maaş alıyor).şimdiden teşekkürler
Mahkeme yeni bir vasi atayacak.
Mahkeme vasiyi ne şekilde yada hangi şartlara göre atıyacak.yada kardeşlerimizden biri çıkıp ben vasisi olmak istiyorum dediğinde mahkeme bunu direk kabul edecek mi?
Mahkeme, haberi olmayan bir konuda işlem yapmayacağına göre; kendisine ulaşan bilgi üzerine, re'sen, vasi tayini için uğraşacak. Eğer aileden yapılan başvuru varsa, elbette bunun uygunluğu da araştırılacaktır. Hatta, "aile vesayeti" de söz konusudur.
selamun aleykum öncelıkle sımdıden tşk ederım bır konu aklıma takıldı
10.02.2015 tarıfında sulh hukuk mahkemesi karari ıle Vasi Atanması olarak bana verildi....
abimin sadece maasi var. asgari ücret.Defter tutma gereği yoktur diye mahkeme verildi....
11 seneden beri başkaları mı bilmiyoruz lakin bugun maas alıyorsa yarın ondan bundan para ve sigara istiyordu.
abime sordugumuzda sert tepkiler veriyor basıp yanımdan kacıyor ben Vasi Atamasi olduktan sonra sürekli birilerimi dolduruyor savcılıga gıdıp bana para vermıyor maasımdan maasımı bana verın dıye ben ıse onun ihtiyaclarini karsılıyorum gerı kalan parasınıda bayanlar gun yapıyor gune yatırıyorum amacım gunun parasını toplu alıp abime uygun bır es bulmak yuva sahıbı etmektır.oysaki hem elbıselerını sacını sakalını sureklı ben duzenlı bır sekılde bakımını yaptırıyorum hatta ben kendı elımle banyoya sokup yıkıyorum sırtını fılan.
1. abim %74 raporlu benim hakkimda savciliğa suc duyurusundan bulunma hakkı varmıdır...
2. suc duyurusunda bulunursa ne olur....
cevap beklıyorum
simdiden tşk ederim