-
İsim eklettirme
Öncelikle bizlere bu hizmetleri verdiğiniz için sizlere teşekkürü bir borç bilirim.İsmim abdurrahim ve 23 yaşındayım ismime 2.bir isim eklettirmeyi düşünüyorum bu konuda neler yapabilirim,çevremden ismime yönelik gelen kısaltmalardan,lakaplardan hoşnut değilim(abduş,apo,apık vb) bunlar beni çok rahatsız ediyor ve üzüntü duyuyorum.Bu isim eklettirme fikri aklımdan hiç çıkmıyor çevremin tepkisine rağmen.Bu konuda incelediğim kadarı ile sağlam bir gerekçe yazmak gerekiyor ama hakimin karsısına cıktığımda da elim boş dönmek istemiyorum bu konuda bana sağlam bir gerekçe yazabilir misiniz?
-
Talebinizi ve nedenlerinizi (anlattıklarınız da nedendir) içeren bir dilekçeyle Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurursanız, kabul edileceğini tahmin ediyorum.
-
İyi günler mehmet hocam.Benim bir yeğenim var.İsmi Tahsin ben isminin önüne Hasan eklettirmek istiyorum.İsmini Hasan Tahsin yapmak istiyorum.Bunun için ne yapmak gerekiyor.Anladığıma göre hakim gerekli bir sebeb istiyormuş bu ismi nasıl eklettirebiliriz.Yardımcı olursanız sevinirim...
-
Kişinin toplum içerisinde bilinip tanındığı ismi ile anılmayı istemesi gibi gerekçeler kabul görmektedir.
-
Hocam yeğenim daha 3 yaşında bunu değiştirebilirmiyiz.Hakim nasıl kabul eder yani...
-
Yeğeninizin ismini siz değiştiremezsiniz.
-
hocam benim değiştiremeyeceğimi biliyorum onu lafın gelişi söyledimn zaten babsıyla birlikte değiştireceğiz.benim sorum hakim nasıl ikna olur bu değişikliğe...
-
İsim değişiklikleri için aranan makul sebepler, isim ekletme için de geçerli. Size, somut biçimde, şunu yaparsanız bu talebiniz kabul görür, gibi birşey söylememiz mümkün değil.
-
ya peki bu dilekçyi yazdığımızda para ödemesi falan yapılıomu çok buyukmuş bir dava gibi mahkemeye çıkarıolarmıı napıolarr nasıl oluyooo bunlar anlatırsanız sevınıırm bunlarıda
Yönetimin Notu:Uyarılara rağmen Türkçe'yi doğru kullanmadığınız için forum kilitlenmiştir. Kuralları ihlal etmeye devam etmeniz halinde üyeliğiniz askıya alınacaktır.