satri rumuzlu üyeden alıntı
kusurmu kabahatmi ?
bu suçun disiplin suçu olabileceğini sanmıyorum, askeri suç ise 3 aydan başlıyor. niteliğine göre askeri suçlarda, kendi arasında disiplinsizlik emre itaatsilik, ısrar falan fişmekan olarak ayrılıyor. Büyük ihtimal bu sebeplerden ötürü eğer erkek arkadaşınız ait olduğu askeri birliği zor bir durum yaşamadıysa ve pişmanım dediğse, hafifletici nedenler olarak geri gelecektir.
Bu duruma hazırlıklı olmanızın dışında 14 günlük firara bu kadar büyük bi ceza geleceğini sanmıyorum, bi kere indirime girecek, kendisi gelip teslim oluyor, pişmanım demesi suçu kabul ettirir cezayı hafifletir. ( gerçi fazla değil indirim). Ama bildiğim tek bişey warki savaş halinde yapılsaydı bu suçun cezası "idam"dı. Bunuda belirtmek isterim. Dolayısı ile etliye sütlüye karışmadan askerliği hafife almamak lazım ve geçmiş olsun diyorum. Neyse;
tahminimce 3 aydan fazla gelmemekle birlikte alt sınır olan 30 gün, oda suçu kabul ediyorum demesi ile 25, ceza infaz yasasının ek indirimi ile 17 gün olarak gelir... İnşallahta gelirse öle gelir... Ben her zaman bu sebeplerden ötürü insanların mahkum kalmasını hatta kendimde yaşadığım için üzülüyorum. Ne demişler son pişmanlık fayda etmez hesabı...
geçmiş olsun..