-
Süreç hakkı bilgi
Öncelikle herkese merhaba, yazacağım durum ile ilgili nasıl bir süreç izlemeliyim bilgi verebilir misiniz?
Şehir içinde Müstakil bir ev aldım, evin bahçe kısmında 90 m2 lik bir kısım hisseli tapu. Hisseli kısım 900m2 ve 3 hissedarı var.
Benim devralacağım 90 m2 lik kısım için ortaklığın giderilmesi davası açılmış, kimse davayı takip etmediği için mahkemesi uzun devam ediyormuş.
Benim bu tapuyu almak için başvuru yaptığımda tapu müdürlüğü sulh hukuk mahkemesine bir yazı yazdı
Bununla ilgili tapu müdürlüğünden de sms geldi, mahkemeden gelecek cevaba göre devir işlemi devam edecek şeklinde.
Benim sorum ve sıkıntım şu şekilde.
Gündüzleri işte olduğum adliyeye gidemiyorum, süreci telefon ile takip edebilir miyim?
Elimde sadece yazılan yazıya ait Yazı numarası ve başvuru tarihi var
Uyap da yerel mahkeme sorgulamada falan birşey bulamadım.
Bu yazılan yazıya cevap bekleme süreci ve ilerlemesi durumunda bir avukat tutmaya ihtiyacım olur mu?
Gelen sms
2026/**** Basvuru : ilgili isleminiz icin tasinmaz uzerinde ortakligin giderilmesi davasi oldugu icin Osmaniye 1. Sulh Hukuk Mahkemesine 12/01/2026 tarih ve ******** sayi ile yazi yazildi cevabini mahkemeden takip ederek gondertiriniz gelen yazinin cevabina gore isleme yon verilecektir. bilginize.