Merhaba,
Doğru başlık altına mı açtım bu konuyu bilmiyorum ama, benim sormak istediğim şu;
Anne ve çocuğu, baba yanlarında olmadan ya da tam tersi durumda, yurtdışı seyahatine çıkarken noterden alınmış olan Seyahat Muvafakatnamesi gerekiyor mu?
Baba, anne ve çocuk ilk Pasaport alırken bu muvafakatname zaten verilmiş olmuyor mu?
Seyahat acenteleri ısrarla bu belgenin olması gerektiğini söylüyor, bu konuda ki muhatabımız kim? Bu işin doğrusunu kim biliyor acaba? kime ve nereye soracağız?
Çünkü Emniyet Genel Müdürlüğü' nün web sayfasında aşağıdaki bilgi yazılı;
https://www.egm.gov.tr/gocmenhudut/s...rulan-sorular#
18 yaşından küçük çocukların yurda giriş ve çıkışlarında anne ve baba muvafakatnamesi gerekli
midir?
5682 sayılı Pasaport Kanunu'nun 17. Maddesinin (c) bendinde “Reşit olmayanların ve mahcurların yalnız seyahat etmek
üzere pasaport alabilmeleri için kanuni mümessillerinin muvafakatlerini havi resmi bir makamdan tasdikli vesika ibraz
etmeleri lazımdır.” denilmekte olup 18 (on sekiz) yaşından küçük çocuklara pasaport düzenlenirken anne/baba
muvafakati alındığından, ülkemizden kendi adlarına düzenlenmiş pasaport ile seyahatlerinde tekrardan anne/baba
muvafakati aranmamaktadır.
Ayrıca ülkemizden nüfus cüzdanı ile çıkış yapılabilen ( Ukrayna,Gürcistan, KKTC gibi) ülkelere çıkış yapılmak
istenildiğinde 5682 sayılı Pasaport Kanunu'nun 17.maddesinin ( c) bendi kapsamında hudut kapılarımızda anne
babadan herhangi biri yanında bulunmadığı durumlarda hangi ebeveyn çocuğun yanında yok ise o ebeveynin
muvafakati istenilmektedir.