-
Akademide saat sorunu
Merhabalar. Ben 1.5 yıl önce memleketime 15 saat uzakta bir myo'da öğretim görevliligine başladım. Ve bu ilçe, il merkezine uzak olduğu için tüm personel üçer güne derslerini ayarlamis, ben de öyle yaptim. O günlerde orada kaliyorum ve dersim bitince memleketime geri dönüyorum.
Öncesinde de yine memleketimde yaşıyordum ve üniversitede doktoraya başlamıştım. Eşim hala memleketimizde çalışıyor, özel sektörde sözleşmesi var ve bir süre benim görevli olduğum yere tasinmamiz mümkün degil. Doktora için de zaten memlekete sürekli gitmem gerek. Bu ilçeden tek bir otobüs geciyor, ben dersimi ona göre ayarladim, gidip doktorayla uğraşıyorum. Yeni bir yönetici geldi. görev yaptigim yerde benim dışımda tüm personel öğle saatlerinde okula geliyor, bu yeni idareci, benim de onlar gibi öğle saatlerinde gidip 2-3 gibi okuldan çıkmamı istiyor. Başka olaylar da var, birbirlerine ego üstünlüğü için düzenle oynuyorlar. Benim dışımda kimse düzenli ders yapmiyor ve bu rahat düzenin bozulmamasi için okulun kapanmamasini istiyorlar. Benim fazla kalıp düzenle ugrasmami istiyorlar. Dedikleri şeyi yapmak için, günde bir kez geçen otobüsü kacirirsam diğer günkü otobüse binmem gerekecek. Hepsi üç gün dururken ben 4 gün durmuş olurum. Ve doktoraya vakit ayıramadikca doktora uzar.
En başta oturup konuşacağım. Olmazsa uzaktan yapilacak tüm işleri üstlenmeyi teklif edeceğim. O da olmazsa hukuken haklarimi bilsem ona göre konuşacağım. Mesela ders dışında idari işler için okulda fazla durup, günde bir kez giden taşıtı kaçırıp doktorayi mahvetmemek için dilekçe vb yazmak istiyorum. İş yoğunluğuna da inanmıyorum, iş çoksa neden orda olduğum günler iş vermediler. Şimdi boyle desem iş uyduracaklar. Kendi idari işlerini niye biz yapiyoruz onu da anlamiyorum. İş uzamaz inşallah, sözlü şekilde anlarlar. İş uzarsa nasil bir dilekçe yazabilirim, kanuni haklarim nelerdir? Ve bunu nereden öğrenebilirim yardımcı olur musunuz? Çok çok çok yoruldum mobingten. Kanunda bu zorlamadan bahsedilmiyo, kanun vb hiçbir net bilgi bulamadim. Yardımcı olur musunuz?(Bu arada bu konu dışında okulda benimle ilgili hic bir sorun yok. Baska bir sebep mi var diye düşünmeyin yani.)