Asliye Ceza da 2005 yılı sonunda kesinleşmiş bir ceza ile ilgili Yargıtay'a Temyiz dilekçesi ile itiraz da bulundum. Ceza onanırsa bir kez daha (yada kaç kez) itiraz şansım varmıdır?.Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Saygılarımla
Printable View
Asliye Ceza da 2005 yılı sonunda kesinleşmiş bir ceza ile ilgili Yargıtay'a Temyiz dilekçesi ile itiraz da bulundum. Ceza onanırsa bir kez daha (yada kaç kez) itiraz şansım varmıdır?.Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Saygılarımla
Yargıtay yerel mahkemenin vermiş olduğu cezayı onarsa, artık hüküm kesin hüküm halini alır, yeniden temyiz etme şansınız kalmaz.
Selamlar,
Eğer kesinleşmiş bir karar ise temyiz talebiniz reddedilir.Alıntı:
...kesinleşmiş bir ceza ile ilgili Yargıtay'a Temyiz dilekçesi ile itiraz da bulundum.
çocuğum devlet memur olmak için muracata bulundu elektrik kaçakçılığından yargılanıyor ceza alırsa işten çıkarılırmı
Hüküm kesinleştikten sonra hükmü değiştirebilecek tek şey olağanüstü kanun yollarına başvurmaktır.Eğer ağır bir yasa ihlali varsa bunu sizin için Yargıtay C.Başsavcılığı yapacaktır, eğer siz böyle bir ihlalin olduğunu düşünüyor iseniz ve mahkeme hükmü temyize gitmeden kesinleşmiş ise Adalet Bakanlığına bu husus belirtir bir dilekçe gönderip yazılı emir ile bozulma yolunu deneyebilirsiniz. Bir başka ihtimal ise yargılamanın yenilenmesidir.Hüküm kurulurken hükme etki eden hükmü yanlış yönlendiren durum olduğunu ispat edebiliyorsanız, örneğin yalancı şahit beyanıyla mahkum olduğunuzu ispat edebilirseniz bu yola da başvurabilirsiniz.Bunlar ayrıntılı konular kısaca değinmeye çalıştım, ayrıntılı bilgi için bir hukukçuya danışmanızı öneririm iyi günler