Para transferiyle suçlanıyorum
Merhabalar ben 20 yaşında parfüm uzmanı olarak çalışmakta olan bir öğrenciyim! yaklaşık bir senedir bu işi yapmaktayım geçen sene işe başlamadan önce şirketim garanti bankası şişli şubesinde bi hesap açtı. her ay maaşım bu hesaba yatılmaktadır.
yanlış hatırlamıyorsam 07/01/2006 tarihinde işe giderken garanti bankası genel müdürlüğünden beni aradılar ve hesabıma 2800 ytl civarındaki bi paranın internet havalesi yoluyla hesabıma geldiğini söylediler ve bu parayı bekleyip beklemediğimi sordular. hayır dedim. ayrıca bu paranın yatırıldığı saatlerde elektronik pos makinesi ve atm lerden çekildiğini söylediler. şok oldum. böyle bi işlem yapıp yapmadığımı sordular tabiki hayır dedim. acaba kartımı çaldırmmı diye düşünüp cüzdanıma baktım kartım yanımdaydı. sonrasında kartımı ve şifremi başka birisine verip vermediğimi sordular hayır dedim kimseye vermedim. kartımla alışveriş yapıp yapmadığımı sordular tabiki dedim normal olarak bazen alışverişte kullanıyordum ki zaten bildiğiniz üzere garanti bankası bankamatik kartları para kart olarak kullanılıyor. belki bi ihtimal kartımın bu yolla kopyalanmış olabileceğini söylediler. peki dedim ben ne yapmam lazım bu durumda, sonuç ne dedim. paraları giden kişiler size suç duyurusunda bulunacaklardır sizde bunu yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunun dediler.
bankaya gittiğimde bankamatik kartımla yazdığım dilekçeyi genel müdürlüğüne gönderdik. sonrasında hesap ekstreme baktığımda bir gün önce çalıştığım şirket tarafından yol parası için yatırılmış 120 ytl ninde çekildiğini gördüm! samsun, sivas ve antalyadan olmak üzere 3 kişinin hesabından paralar bi yandan aktarılırken diğer yandanda çekiliyordu! buda kartımın kopyalanmış olma ihtimalini güçlendirdi!
bana gelen ilk suç duyurusunda kişinin sağlıkla ilgili bi sektörde çalıştığını söyleyip bankanın onlara tam manasıyla yardımcı olmadığını ve kendi hatalarından dolayı hacker lara şifrelerini çaldırdıklarını söylediği için bankaya ve bana suç duyurusunda bulunduğunu ve bilgisayarlarında sağlık bakanlığıyla ilgili programların çalıştığı için çok güvenli olduğunu iddaa etmişti.
şişli cumhuriyet savcılığına çağrıldım çalıştığım şirkete polisler gidip kağıt bırakmışlar bu nedenlerden dolayı işten atılma riski yaşadım. savcılığa gidip ifade verdim ve bu olayı yapanların araştırılıp cezalandırılması için bende suç duyurusunda bulundum. ilk gelen suç duyurusunda kişinin diğer 2 kişiylede irtibata geçtiğini yazıyordu ama tam olarak hatırlamıyorum o suç duyurusu ya sivas ve samsundaki kişilerin suç duyurusuydu yada sadece birinin. bankadan bu işlemleri yapan bilgisayarın ip adresi alınmış ve benimde ip adresimi öğrenmek istemişlerdi. bende ip adresimin aklımda olmadığını fakat kullandığım ADSL hesabının annem üzerine kayıtlı olan ev telefon numaram ******* dan öğrenilebileceğini ve yine aynı şekilde ip adresiminde telekomdan alınabileceğini söyledim.
yaklaşık 2 ay önce tekrar savcılıktan çağrıldım. ifade verdim hatta ilk verdiğim ifadenin kopyasınıda verdim ordaki çalışan bayan bu işlemin cezası büyük olabilir bi avukat çağıralım diyerek bi avukat çağırdı ben söyledim savunmamı yaptım avukatta bişey eklememe gerek yok güzel bi savunma diyerek savunmamı imzaladı. bi kaç gün sonra evime polis geldi karakola götürdüler ve ordada ifadem alındı aynı kişiden antalyadaki kişiden hem şişliye hemde pendiğe suç duyurusu gelmiş aynı şeyleri yine söyledim ve tekrar beni evime bıraktılar. hayatım boyunca karakol yüzü görmüş birisi değilim ve biranda kendimi savcılıklarda, karakollarda buluyorum.
çok zor günler yaşıyorum tam herşey bitti sanırım derken küt bişey daha geliyor gerçekten çok yıprandım. henüz 20 yaşını bile tam doldurmadım giden parama hiç acımıyorum umrumda değil, çok iyi bir işim var tehlike altında hadi ondanda geçtim, benim geleceğim söz konusu dediğim gibi karakol yüzü görmeden bu duruma düştüm. gizli numaradan telefon geldiğinde tedirgin oluyorum yinemi savcılıktan diye hayatımda devlet hukuk bilmiyorum ne yapmam gerekiyor temiz olduğumu nasıl ıspatlarım daha ne tarz suç duyurularıyla uğraşıcam bilmek istiyorum. Lütfen bana yardımcı olun..
Emek ve ilginize şimdiden teşekkür ederim.
Saygılar...
Halil Önal.