Fahiş fiyatla yaptırılan tadilat onarım işleri
56 daireli bir apartmanda oturmaktayım.Bu sene şubat ayında genel kurulda binadaki elektrik panolarının yenilenmesi ve yangın alaram sistemi yapılması kaarı alınmıştı, kara alınırken bir ön keşif raopru ve yaklaşık öaliyet falan yok. yönetim Mart ayında İnşaat Mühendisi olmam sebebi ile benden bir keşif yapmamı ve maliyet çıkarmamı istedi . Bende 4 sayfalık bir rapaor hazırladım İçinde işlerin tek tek nasıl yapılması gerektiği, malzelerin markası (tam bir tenik şartname), taslak projede dahil tüm unsurlar vardı.İşin toplam maliyetinide %35 mütehhit karı koyarak 670.000 TL.(kdv dahil) olarak belirlemiştim. Ancak yönetim Nisan ayı başında 3 ayrı firmadan teklif almış, ancak yapılacak işlerin benim hazırladığım keşif ile alakası yok .3 firmada birbirinden çok farklı işler ve malzemeler yazıp her nasılsa birbirlerine çok yakın fiyatlar vermişler ( yani malı götürmek için iş ayarlanmış) .İşi 1.250.000 TL baş hırsız firmaya vermişler.Adamlar işi yaptı bitirdiler ancak ne kendi yazdıkları taahhüde tam uyuyor nede benim yaptığım keşife. Hele benim yaptığım keşifteki işlerin %40 ı yapılmamış , fazladan yapılan en ufak birşeyde yok, kullanılan malzemeler 2.sınıf dediğimiz kalitede.Benim değerlendirmemle yapılan işler ancak 520.000 TL tutar .Elk.Müh.Odası'ndan arkadaşımda gelip baktı benim le aynı görüşte) Sonuçta adamlar yaklaşık 2.5 katı fiyatla işi apartmana kilitlediler. Şimdi ben bunlara karşı nasıl kanuni bir yol izlemeliyim?Yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkür ederim.