-
Ayıplı Araç Hk.
Selamlar, 17.09.2024 tarihinde ekspertize sokarak almış olduğum aracın tesadüfen iç döşeme plastiğini sökünce sağ ön yolcu emniyet kemerinin dirençli olduğunu gördüm. (yani kemer muhtemelen kayıt dışı bir kaza esnasında patladı ve en önemli özelliğini artık yitirdi artık kaza anında kemer patlamayacak yolcuyu koltuğa sabitlemeyecek bu da yolcunun ciddi şekilde yaralanmasına veya ölümüne sebep olabilecek) Ekspertiz raporunu incelediğimde herhangi bir şey yazmadıklarını kemer ve airbag kontrollerinin tamam olduğunu gördüm kemer konusunda sadece şoför kemer tokasının (plastik parça) kırık olduğunu yazmışlar. Konuyu bugün ekspertiz firmasına yazdığımda yarın şubelerine davet ettiler gerekirse airbag, kemer, tüp vs. tamirini yaptıracaklarını söylediler. Böyle bir durumda mahkemeye mi gitmeli yoksa anlaşma yoluyla tamir mi ettirmeliyim ? Ancak tamir sonrası bu aracı satacağım zaman sadece kemerde işlem olsa dahi (airbaglerin sağlam olduğunu varsayıyorum) ciddi değer kaybı olacak. Mahkeme süreci çok mu uzun sürer, değer kaybım telafi edilebilir mi ? Aracı iade etmek maddi açıdan beni ciddi zarara uğratır araca 150-200 bin TL civarında masraf yaptım.