Eksper Ön Raporu Belirsizliği
İyi günler. Trafik kazası sonrası 24.02.2024 tarihinde yetkili servisde kaskom üzerinden hasar dosyam açtırdım.. Aynı gün exper olarak da yetkili servisim modül exper olarak atandı.
Dosyamın açılmasının üzerinden neredeyse bir ay geçmesine rağmen hala exper ön raporu kaskonun modülüne, modülün hata vermesi sebebiyle girilemiyor. 13.03.2024 tarihinde kaskoyla bu durum hakkında konuştuğumda firmanın aranarak gerekli bilgilendirmenin yapıldığını en kısa zamanda işlemlerin başlayacağını bildirdi. Kaskoyla görüşmemin üzerinden 10 gün geçmesine rağmen aynı sorun hala devam ediyor. Bu süreçte bende dosya sorumlusu M**** beyi her gün arayarak sorduğumda, ön raporu sisteme girmeye çalıştığında hata verdiğini belirtti. Aracım bir aydır yetkili serviste bekliyor ve işlemler hala başlamadı. Kaskomu arıyorum eksperiniz ön raporu sisteme girmemiş deniyor, experi arıyorum sistem hata veriyor giremedim deniyor. Kaskoyu tekrardan arayıp sistem hatası yüzünden eksper ön raporu giremiyor diyorum talep oluşturuldu diyip kapatıyorlar. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim bir aydır ne ikame araç alabiliyorum ne de tamirat süreci başlamıyor.
Cevap: Eksper Ön Raporu Belirsizliği
Hukukçu değilim, bu yazdıklarım da hukuki bir tavsiye değil; sadece bir dost olarak kendi yerime koyarak düşündüklerimi paylaşıyorum. Ben olsam, ilk etapta kaskodan araç kiralama talebinde bulunurum. Eğer bu talep karşılanmazsa, kendi imkanlarımla araç kiralarım. Bu süreçte de, yaşadığınız sorunun nedenine dair olabildiğince belge ve kanıt toplamaya çalışırım.
Sizin anlattıklarınıza bakılırsa, sigorta şirketinin burada bir kusuru var gibi görünüyor. Sonrasında da, yaptığım masrafları geri alabilmek için hakem heyetine başvururum.
Dediğim gibi, hukukçu değilim ama mağduriyetimi en aza indirecek şekilde hareket etmeye çalışırdım. Neticede o para belki fi tarihinde elinize geçer ve zamanla değer kaybedebilir ama en azından araçsız kalıp günlük hayatınızı aksatmamış olursunuz. Aksi halde, kaskoyu şikayet etseniz bile, somut bir maddi zarar oluşmadan onların cebinden ekstra bir şey çıkmaz.