-
Yer değişikliği
Merhaba ben 2001 senesinden itibaren özel sağlık kuruluşunda sendikalı olarak muhasebe bölümünde çalışmaktaydım.sağlık problemim nedeniyle 04.09.2006 tarihinde heyet raporuyla istirahat verildi.iş yerine döndüğümde tarafıma "sen olmayınca işler aksıyor o yüzden seni santrale aldık " açıklaması yapılıp herhangi bir yazılı direktif olmadan ve geçerli bir sebep göstermeden yerim başhekim tarafından değiştirildi.tarafıma yapılan bu haksızlıktan dolayı nerelere başvuracağımı bilmiyorum.tazminatlı çıkış hakkım bu durumda mevcutmu.yada izlemem gereken yolu gözterirseniz sevinirim.bodrolarımda ünvanı bölümünde muhasebe elemanı olarak gözükmekteyim. acil olarak yardımcı olursanız sevinirim.
-
İş sözleşmenizde veya TİS'te farklı bölümlerde çalışmaya yönelik bir hüküm varsa veya santraldeki iş eski işinize göre iş şartlarında bir ağırlaşma yaratmıyorsa, işvereninizin buna hakkı vardır. Aksi takdirde bu değişikliği 6 işgünü içerisinde kabul etmeyerek, İş Kanunu 24. maddesine göre kıdem tazminatı talep ederek ayrılabilirsiniz veya işvereniniz değişikliğin geçerli nedene dayandığı iddiası ile iş akdinizi kıdem ve ihbar tazminatı ödeyerek feshedebilir. Buna karşı şartları varsa işe iade davası açabilirsiniz.
Selamlar,