Takipsiz Bırakılan ve takipsizlikten kapatılan İcra Dosyasının findeksten veya risk raporundan kaldırılması
Herkese iyi günler dilerim.
Öncesinde Dosya No : 12/5123 olan ve sonrasında sanırım 2021/7366 olarak yenilenen bir icram varmış. Varmış diyorum çünkü haberim yoktu ta ki bugün bankada görene kadar.
Risk merkezi raporunda da 1.516,00 tl olarak gelecek varlık yönetiminde bulunan fakat faiz vb gibi sebepler ile 6.764,00tl ye çıkan, İş bankası tarafından devredilen bir borcum olduğunu gördüm.
Uyap vatandaşta Kapalı (Takipsizlik)(29/09/2022) ( 29.09.2022 10:20:46 ) ile kapanmış bir dosyadan bahsediyorum.
Gelecek varlıkla iletişime geçmeye çalıştım fakat ulaşamadım. Şimdi siz Hukukçulardan ve hukuk severlerden yardım desteğim şudur;
Bu borca fek yazısı ile başvurayım mı yoksa kkb ile bu borcu risk merkezi raporundan sildirme yoluna mı gideyim? Takipsizlikle kapanan borçlar nasıl silinir yada sildirilir veya silinir mi?
Cevap: Takipsiz Bırakılan ve takipsizlikten kapatılan İcra Dosyasının findeksten veya risk raporundan kaldırılması
Başlatılan icra takibi 1 yıl sonra takipsizlik nedeniyle durur, ancak borç ortadan kaybolmuş olmaz, haa devam eder.
Başlatılan icra takip dosyasının zaman aşımı 10 yıldır, 10 yıl süresince hiç bir işlem yapılmayan icra dosyası kapanır. O 10 yıl içinde alacaklı herhangi bir zamanda takibi tekrar başlatabilir.
Borcunuzu e-devlet üzerinden uyap vatandaş portalına giriş yaparak dosya sorgulama başlığı altından icra dosyası sorgulamayı seçerek tüm detaylarını görebilir, dosya borcunu güncel bilgileri ile ödeyebilirsiniz.
Şu anda borcu ödemeden o takibi sildirme şansınız bulunmamaktadır.