İşyeri kiracımız 8 aydır kira ödemiyor ve çıkmıyor
Tüm HUKUKİ.NET üyelerine iyi bayramlar
Benim sorunum şu;
Nisan 2006 tarihinde Bodrumda işyerimizi bir camcı'ya kiraya verdik karşılığında 2 ay peşin kira aldık daha sonra kiracımız hasta olan eşinin yanına Ankaraya gitmek zorunda olduğunu ve sonra kontrat yaparız diyerek Ankaraya gitti daha sonra kiralarıda hiç yatırmadı yaklaşık 5 aydır ne arıyor nede soruyor zaman zaman telefonlarıma dahi çıkmıyor.Kiracının söylediğine göre eşide vefat etmiş.En son dün kiracıya ulaşabildim telefonda ve dükkanımdan çıkmasını eşyalarını almasını kibar bir dille anlattım fakat yavuz hırsız ev sahibini kovar misali işi küfretmeye kadar götürdü ve telefonu kapattı.Bu durumda ne kontratımız var nede başka birşey kiracının cep telefonu ve ismi dışında hiç bir bilgiye sahip değilim adresinide bilmiyorum işyerinede gelmiyor acaba kalan kira borçlarını alabilirmiyiz vede kiracıyı nasıl çıkartabiliriz eşyalarını dışarı atsam ve dükkanın kildini değiştirsem yasal açıdan bir sakınca doğurur mu?Böyle bir durum karşısında ne yapmalıyım konu hakkında uzman ve bilgili kişiler cevap verirse çok memnun olurum.Saygılarımla