-
Kredi kartı mağduru
Kredi kartı mağdurlarındayım. O zamanlar olayları bilmediğim için Mal beyanında bulunmadım. 2001 yada 2002 senesinde açılmış olan dosyamın akibetini ve hakkımda herhangi bir tutuklama kararı olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? Bununla ilgili bir web sitesi mevcutmudur acaba ?
iyi çalışmalar dilerim.
-
Yardımcı olabilmemiz için biraz daha bilgi vermelisinzi.Örneğin borçlu olduğunuz banka halen varolan bir bankamı yoksa tmsf'ye devrolanlardanmı?Eğer devrolduysa çok daha kolay.Cunku buyuk indirim yapılıyor vede taksit imkanı sağlıyorlar.Üstelik anlayışlılar.Eğer mevcut bir bankaysa ve sizin hiçbir bilginiz yoksa önce bankayı arayıp(Call center mesela)Kart numaranızı verip(yada isminizi),ilgili avukatın numarasını alın.Sonra avukattan durumunu öğrenin.İcra zamanı,anapara borcu ve temerrut faizini sorun.Lutfen avukatı aramaya çekinmeyin.sonuçta onlar da sadece işini yapıyor.Size bu bilgiyi verecklerdir.Borcunuzun su anki durumunu ve yapılabilecek indirim ve taksiti onlar soyleyeceklerdir.Avukattan aldığınız icra bilgileriyle icra dairesine gidip,dosyanızdan neler yapılmış öğrenebilirsinizde ayrıca.Hapis cezasına gelince,mal beyanında bulunmamaktan cıkmıssa bile coktan düşmüştür.Cunku borç 2002den kalma.Ayrıca hiç ceza almamışda olabilirsiniz.Savcılıktan alacağınız sabıka kaydında ceza alıp almadığınız cıkıyor.Varsa orada yazar mutlaka.Hapis cezası korkusuyla borcunuzu ihmal etmeyin.Dedimya varsada 18 ay sonra düşmekte(yada buna yakın bir süre)Eğer kartınızın icraya gittiği tarihyeki borcunuzu söylerseniz ortalama bir rakam söyleyebilirim size.
-
Bu arada belirtmek isterim.Avukat değilim.Ama çok fazla sayıda kartımdan dolayı sorun yaşadım ve bu sıkıntıların,sorunların hepsini bende atlattım.Ve çok şey hakkında bilgi sahibi oldum.Ama en doğru bilgiyi Sayın avukatlardan alabilirsiniz.Emin olmadığım konularda bilgi vermemeye çalışıyorum yinede...
-
Hukukçu olmayan kişilerden akıl almak yerine Belki forumlarda bir araştırma yapsanız daha çok bilgi edinebilirsiniz.