İmza atılmayan trafik cezası tebliğ edilmeli midir ?
Trafik polisi haksız yere ceza yazdığı için imza atmadım ve itiraz edeceğimi söyleidm. Ceza tutanağını imza atmadığım için tarafıma teslim etmedi ve adresime geleceğini söyledi. Ancak adresime gelmedi. Daha sonra borcu yoktur kağıdı almam gerektiği için ödemek zorunda kaldım. Vergi dairesine dilekçe yazarak duruma itiraz ettim ve ödediğim bedelin iadesini istedim. Ancak imza atmadığınız için o an tebliğ edilmiş oluyor denildi. Tutanak tarafıma verilmediği ve adresime tebliğ edilmediği için itiraz etme hakkım elimden alınmıştır. Bu sebeple ilgili polis memuru için şikayette bulunacağım. Elimde ceza tutanağı olmadan itiraz etme imkanım bulunmamaktadır.
İmza atılmasa dahi ceza tutanağının verilmesi gerekmez mi ?
İmza atılmaz ise o an tebliğ edilmiş sayılıyor mu ?
Adrese tebliğ edilmes igerekmiyor mu ?
Cevap: İmza atılmayan trafik cezası tebliğ edilmeli midir ?
Kişinin yüzüne karşı kesilen ce4zalarda imzadan kaçınıldığında , tutanak üzerine bu durum not edilir ve cezanın tebliğ tarihi tutanağın düzenlendiği tarih olarak kabul edilir. Yani imzalamamak cezadan kurtarmıyor, imzalamayacağınızı beyan ettiğiniz an tutanağı kabul etmiş oluyorsunuz , size tebliğ edilmiş oluyor aslında.
Tutanak tarihinden 7 gün sonra ceza kesinleşir ve ödeme emri gönderilir. Gelen ödeme emriyle itiraz edebilirdiniz, o nedenle bir dava açmadan önce konuyla ilgili bir ödeme emrinin tebliğ edilip edilmediğinden 1005 emin olmanızı öneririm.
Cevap: İmza atılmayan trafik cezası tebliğ edilmeli midir ?
Trafik şubeye de gittim. Herhangi bir tebligat yapılmadığını teyit ettim. Ceza kesildiği tarih tebliğ edilmiş olarak kabul edildiği söylendi. ancak buradaki itirazım ben ısrarla itiraz edeceğim dememe rağmen bana tutanak verilmedi, adresine gelince öğrenirsin denildi. Adresime de gönderilmedi. Bu hususta sulh cezaya itiraz yaptım. İlgili polis memuru hakkında cimere şikayet ettim. Cimer şikayetim de ilgili trafik şubeye ulaşmış, beni arayan görevli yönlendirme yapabileceğini kendisinin işlem yetkisi olmadığını söyledi. Emniyet müdürlüğüne giderek şikayetçi olmam gerekiyormuş. Söylendiği şekilde şikayet edeceğim.