Ev sahibim beni çıkartmak istiyor
Merhabalar.
Problemim özetle şu şekilde.
Kiracısı olduğum ev sahibi ile aramızda 09/11/2004 başlangıç tarihli kira sözleşmesi yaptık. Aradan geçen süre içinde kira ve yakıt bedeli tarafımdan aksatılmadan zamanında ödendi.
Fakat Ev Sahibi Bey Mayıs2006'da Oğlunun Ağustos ayında evleneceğini ve evi bir an önce boşaltmamızı söyledi..Bizde boşaltma talebini geri çevirince çok ağır hakaretler, tehditler savurdu.Bunun üzerine kendisinden Polise ve Savcılığa başvurarak davacı olduk.
06 EKIM 2006 Tarihinde bize Noterden İhtiyaç sebebiyle tahliye talebine ilişkin bir ihtar yollamış.
Fakat ihtarda şöyle bir durum sözkonusu:
Ev Sahibimiz olan şahsın oğlunun evlendiği bayan ihtarnamede belirtildiğine göre bulunduğumuz ilçeye öğretmen olarak atanmış.Fakat yine öğretmenlik yapan Ev Sahibimizin oğlu ise bulunduğumuz ilçeye 2007 yılında öğretmen olarak göreve başlayacak denilmiş. (Tabi ne kadar doğru bilmiyorum) Sadece ihtarnamede yazanlar bunlar.
Şimdi kira sözleşmemizi yenilemeyecek ve kira dönemi sonunda tahliyemizi talep ediyormuş..
Sizce Haklı mı? Uzatmadan çıkmalımıyım?
Çok zor durumda kaldım..Bulunduğumuz ilçede eşyamı alabilecek boyutta kiralık bir ev yok..Eğer çıkmam icap ediyorsa rezalet bir durum sözkonusu.Çünkü yeni eşyalarımın büyük bir bölümünü koyacak bir yer daha kiralamam gerek.Depo gibi.
Lütfen Yardımcı Olun..Teşekkürler..