-
Boşanmak istiyorum ama
Merhabalar,
2,5 yıllık evliyim ve eşim 1,5 yıldır işsiz.Bir bayan olarak bu kadar süredir geçimi ben sağlıyorum.5 aydır ailesinin yanında iş arama bahanesiyle gitti ve hala iş bulabilmiş değil.Ve arayıp sormuyor. Benim üzerime olan kredi kartlarıyla ortak yapılmış harcamalar ve diğer ödemeler bulunmakta .Eşim ortak yapılan bu borçlarla ilgili bir destekte bulunmamaktadır.Ve evde bulunduğu süre zarfında yapmış olduğu telefon faturasınıda 500 ytl olan telefon benim üzerime olduğu için takside böldürerek ben ödemekteyim.Şu anda benim üzerimde görünen ve ödemekte olduğum borçların büyük bir kısmı onunla yapılmıştır.Artık kendisinden ayrılmak istiyorum bunuda kendisine söyledim.Fakat herhangi bir netice alamadım.Kendisi başka bir ilde ikamet etmekte.Ben bu durumda evini terk sebebiyle ona dava açmak istiyorum ama bana verdiği maddi sıkıntılar sebebiyle avukat masraflarınıda buna eklemek istemiyorum.Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim. Ücretsiz avukat hakkım varmıdır. Bu arada ortak bir malımız yok.Şu anda oturmuş olduğum evde ortak almış olduğumuz eşyalardanda almasını istemiyorum.Bunca borcun altına beni soktuğu için hakkı olmadığını düşünüyorum.Kanunen buna hakkım varmıdır?
-
Buradan herhangi bir cevap alamadım. Ve bir avukatla görüştüm artık bu olayı sonlandırmaya karar verdim. Sonsuz ilginize teşekkürler.