Açık İnfaz Kurumu Sosyal Tesislerinden Kimler Yararlanabilir
Merhaba arkadaşlar geçen gün savcı tanıdığım beni şehrimdeki açık infaz kurumuna bağlı olan sosyal tesislere davet etti akşam yemeği için burada çalışanlar yanılmıyorsam mahkumlardı, buradaki yiyecek ve içecekler dışarı göre baya uygundu mesela bir şiş kebap 80 TL gibi savcı arkadaşa sordum buraya bizler gelebilir miyiz dedim hayır dedi sadece hakim ve savcılar buradan yararlana biliyor dedi, açıkçası pek inanmadım böyle bir şey varmı ?
Cevap: Açık İnfaz Kurumu Sosyal Tesislerinden Kimler Yararlanabilir
Evet, açık infaz kurumlarına bağlı sosyal tesislerde genellikle mahkûmlar çalışır ve bu tür yerlerde sunulan hizmetler diğer mekanlara kıyasla daha uygun fiyatlı olabilir. Ancak bu tesislerin kimlere açık olduğu, her ildeki uygulamalara ve kurumun iç yönetmeliklerine bağlı olarak değişebilir. Bazı durumlarda, bu tür tesislerden yalnızca yargı mensupları (hakim, savcı) veya belirli kamu görevlileri yararlanabiliyor. Ancak yine de kesin bilgi almak için tesisin bağlı olduğu kurumun yetkilileriyle görüşmeniz daha doğru olur. Böyle bir uygulama şehirden şehre farklılık gösterebilir.