İşyerinden hakaret sebebi ile habersiz ayrılma
Sayın Forum Üyeleri,
Ben yaklaşık 1,5 yıldır bir firmada mühendis olarak çalışmaktayım. Bu sürenin son altı ayında ise sigortalı olarak çalıştım ve hiçbir şekilde bir sözleşme yapılmadı. Yaklaşık 10 gün kadar önce de iş verenimin hem sözlü hakaret ve aşağışamalarına hem de son 6 aydır maasımı ödememesine dayanamayarak, iş verenime bir e-mail ile işten ayrıldığımı bildirmek sureti ile ayrıldım. Kendisinden de bu alacaklarımı tahsil edemedim. Ancak sigortalı olduğum günden itibaren hiçbir şekilde maaş bordrolarımı imzalamamış olmamdan dolayı hakkımı iş verenimi dava etmek sureti ile aramak istiyorum. Ancak bu iş yerinde çaıştığımı gösteren herhangi bir sözleşme olmadığı için çalıştığımı ancak SSK kayıtları ile ispatlayabilirim. Diğer bir durum olarak da SSK Kayılarında gösterilmiş maaşım 531 YTL iken normalde almam gereken maaş 2000 YTL dir. Yazmış olduğum durum neticesinde çalışmış olduğum işyerinden hakkımı HUKUK yolu ile talep etmek istiyorum. Bu konuda nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda beni bilgilendirebilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim, saygılarımla.