Kapatılan Drive Hesabımdaki Videolar Hakkında
Merhaba arkadaşlar.
Yaklaşık 2022 Nisan ayında drive hesabımdaki videolar yüzünden google hesabım kapatıldı. Bazı cinsel içerikli videolar mevcuttu. Ve bu videoların bazıları da 18 yaş altı videolar olduğunu belirten bir bildirimle hesabım kapatıldı.
Sorum şu videolardan emin değilim doğru düzgün izlemedim bile. Google hesabı benim adıma değildi.
Son zamanlarda sıkça bu tür şeylerden dava açıldığını okudum yıllar sonra bile ncmec raporu ile dava açılıyormuş. Şu an bir dava söz konusu değil dava açılır mı acaba? Açılırsa nasıl bir savunma yapılması gerekir?
Konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim. Böyle bir dava durumunda hazırlıklı olmak istiyorum.
Cevap: Kapatılan Drive Hesabımdaki Videolar Hakkında
Alıntı:
uerk0 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar.
Yaklaşık 2022 Nisan ayında drive hesabımdaki videolar yüzünden google hesabım kapatıldı. Bazı cinsel içerikli videolar mevcuttu. Ve bu videoların bazıları da 18 yaş altı videolar olduğunu belirten bir bildirimle hesabım kapatıldı.
Sorum şu videolardan emin değilim doğru düzgün izlemedim bile. Google hesabı benim adıma değildi.
Son zamanlarda sıkça bu tür şeylerden dava açıldığını okudum yıllar sonra bile ncmec raporu ile dava açılıyormuş. Şu an bir dava söz konusu değil dava açılır mı acaba? Açılırsa nasıl bir savunma yapılması gerekir?
Konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim. Böyle bir dava durumunda hazırlıklı olmak istiyorum.
Hesabin kimin adina oldugu cok onemli degil, eger Google NCMEC'e iletirse ve NCMEC'de sikayette bulunursa, dava amerikada acilir ip tespitinde sucun ilnedigi yer turkiye cikar o zaman turkiyeye bildirilir ve dava turkiyede acilir.
Ilgili dosyalari yukleyen ve indiren ipler tespit edilir eger yukyen disinda da indiren olmussa yayama sucundan olmamissa yayma sucu olmadan yargilama yapilir.
Alıntı:
(3) Müstehcen görüntü, yazı veya sözleri içeren ürünlerin üretiminde çocukları, temsili çocuk görüntülerini veya çocuk gibi görünen kişileri kullanan kişi, beş yıldan on yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. Bu ürünleri ülkeye sokan, çoğaltan, satışa arz eden, satan, nakleden, depolayan, ihraç eden, bulunduran ya da başkalarının kullanımına sunan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.[83]
Hocam yanıtın için teşekkürler. Peki hocam kesinlikle bildirir mi yada kesinlikle dava açılır mı?
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
frmax rumuzlu üyeden alıntı
Hesabin kimin adina oldugu cok onemli degil, eger Google NCMEC'e iletirse ve NCMEC'de sikayette bulunursa, dava amerikada acilir ip tespitinde sucun ilnedigi yer turkiye cikar o zaman turkiyeye bildirilir ve dava turkiyede acilir.
Ilgili dosyalari yukleyen ve indiren ipler tespit edilir eger yukyen disinda da indiren olmussa yayama sucundan olmamissa yayma sucu olmadan yargilama yapilir.
Hocam yanıtın için teşekkürler. Peki hocam kesinlikle bildirir mi yada kesinlikle dava açılır mı?
Alıntı:
uerk0 rumuzlu üyeden alıntı
- - - Güncellendi - - -
Bir kesinlik yok, hesabi algoritma kapatir ama sonrasinda insan inceler bu bildirimi yapmak icin. Zaten 18 alti goruntu varsa bildirimi yapar ama yoksa hesabi sadece mushtehcenlikten de kapatabilir.
Merhaba Uerk0, seninle iletişime geçebilir miyim acaba rica etsem? Teşekkür ederim.
benimde 2 ay önce telegram kapatildi bende korkuyorum uyuyamiyorum geceleri uykum kaçiyor stressten birsey yiyemez oldum acaba ncmectenmi kapandi diye davayi ne zaman açarlar acaba
Alıntı:
frmax rumuzlu üyeden alıntı
Bir kesinlik yok, hesabi algoritma kapatir ama sonrasinda insan inceler bu bildirimi yapmak icin. Zaten 18 alti goruntu varsa bildirimi yapar ama yoksa hesabi sadece mushtehcenlikten de kapatabilir.
Hocam telegram ncmece bilgi vermiyor bu yüzden ceo au tutuklandı ayrıca sizin gibi çok insan var hiç birine birşey olmadı
- - - Güncellendi - - -
Olayın üstünde 2,5 yıl geçmiş nerdeyse yıl başına kadar gelmezse bidahada gelmez