Alıntı:
>İhtirazi kayıt;
"Hakkımdaki İhtar cezasını ......... sebepleri ile kabul etmiyorum. Tüm yasal haklarımı saklı tutuyorum" diye yazıp ihtarnameyi imzalayabilirsiniz veya ispat kolaylığı açısından Noter kanalı ile işvereninize, önceki belirttiğim hususları içeren bir ihtarname göndererek, ihtar cezasını kabul etmediğinizi ve yasal haklarınızı saklı tuttuğunuzu bildirebilirsiniz.
İş akdinizi haklı nedenle feshedebilmeniz için kanıtlar: tanıklar, göndereceğiniz yukarıda belirttiğim ihtarname, bundan sonra Pazar günü hafta tatilinde çalışmaya gitmeyerek , işvereninizin benzer savunma taleplerine benzer yanıtlar verme (bunlar Noter kanalı ile olursa ispat açısından yararlı olur), şu ana kadar fazla çalışmalarınızı ve hafta tatillerinde çalışmalarınızı kanıtlayan dokümanlardır.
İşsizlik sigortası konusunda; öncelikle işsizlik sigortasından yararlanmak için gerekli şartları yerine getirmiş olmanız (önceki forumlarda mevcuttu), işvereninizin; İş Kanunu'na göre sizi "haklı" değil "geçerli" sebeple işten çıkarması veya sizin iş akdinizi haklı sebeple feshetmeniz durumunda "İşten Ayrılma Bildirgesi" (İAB) düzenlemesi gerekir. Bunun işvereninizce işten çıkarılmanız aşamasında yapılmaması durumunda, yine bir ihtarname ile "işsizlik sigortasından yararlanamamanız halinde , bu konuda asıl, faiz ve fazlaya ilişkin haklarınızı saklı tuttuğunuza dair bir ihtarnameyi işvereninize göndermeniz gerekir. Sonrasında ilk davayı kazandıktan sonra bu yönde bir alacak davası da açabilir ve davayı kazanırsınız. Ancak şunu da belirtmem gerekir ki, bu prosedür işvereniniz sizi haklı nedenle işten çıkarırsa işsiz kaldığınız dönemde işsizlik sigortası gibi bir destekten yararlanmanızı sağlamayacaktır, ilk davayı kazanmanız sonrasında, bu dönemdeki kayıplarınızı telafi edebilecektir.
Bu aşamada bir avukat ile irtibata geçmenizde ve birlikte bir hareket planı oluşturmanızda sayısız yarar var.
Selamlar,
Ekleyen: HRMGR - 22/10/2006 : 01:07:55
Cevaplarınızla beni bilgilendirdiğiniz için Çok teşekkürler Sn. HRMGR