-
Kiracının ölümü
Kiracının ölümü halinde kira kontratı mirasçılara kalır deniyor. Ama TBK 356. maddede "aynı yerde oturan" gibi bir ibare de gördüm. Şu noktayı anlamadım: Kira sözleşmesini tüm mirasçıları mı devir alabiliyor, yoksa sadece kiracı ile birlikte oturan mirasçıları mı?
Yoksa mirasçıların tümü kira sözleşmesine otomatik taraf oluyor ve önceden nerede oturduklarının bir önemi olmuyor mu?
-
Cevap: Kiracının ölümü
Kiracı hayatta iken, kira bedelini ödememişse, biriken kira bedelinden -mirası reddetmeyen - mirasçılar sorumludur.
Ölen kiracı ile birlikte aynı konutta oturanlar (tüm mirasçılar değil - mirasçı olmasalar bile), sözleşmeye ve kanun hükümlerine uydukları sürece, taraf olarak kira sözleşmesini sürdürebilirler.
Mesela kiracı annesi ile yaşıyor ama bir de çocuğu var.
Ölen kiracının mirasçısı çocuğu, birlikte yaşamadığı için devam ettiremez.
Ölen kiracı ile aynı konutta yaşayan annesi mirasçı değil ama kira sözleşmesini devam ettirebilir.
-
Cevap: Kiracının ölümü
Teşekkür ediyorum cevabınız için.
Bizim kiracı yeni vefat etmiş. Bize bunu bildiren kimse olmadı. Tesadüfen başka kanallardan duyduk.
Kendisine açtığımız bir tahliye davamız vardı, yaklaşık 2 sene oldu. İlk mahkemeyi kazandık, ama istinafa verdi. Şu an istinafta beklemede.
Ölüm durumunda, otomatik olarak dava tüm mirasçılara geçmiş oluyor değil mi?
Yani bu ölümden bize haber veren kimse olmadığına göre, mirasçılara yönelik yapacağımız herhangi bir şey olmamalı diye düşünüyorum.