Watsapp yazışmaları delil olarak kullanılıyor mu ekran görüntüsü vs birde yaz benim telefonumdan kendine ben yazmışım gibi yazıp cevap vermişse ne olcak iftira günah değil mi bu iyi günler
Printable View
Watsapp yazışmaları delil olarak kullanılıyor mu ekran görüntüsü vs birde yaz benim telefonumdan kendine ben yazmışım gibi yazıp cevap vermişse ne olcak iftira günah değil mi bu iyi günler
Boşanma davası sürecinde Whatsapp yazışmalarının delil olarak kullanılması mümkündür. Türk Medeni Kanunu'nun 184. maddesine göre, boşanma davasında yargılama usulü hukuk usulü muhakemeleri kanununa tabidir. Hâkim, boşanma veya ayrılık davasının dayandığı olguların varlığına vicdanen kanaat getirmedikçe, bunları ispatlanmış sayamaz. Bu nedenle, Whatsapp yazışmaları da boşanma davasında delil olarak sunulabilir ve hâkim tarafından davanın sonucunu etkileyebilir.
Ancak, Whatsapp yazışmalarının delil olarak kabul edilebilmesi için sahte olmadığının ve tarafların gerçek yazışmalarını yansıttığının ispatlanması gerekmektedir. Eğer bir taraf, karşı tarafın telefonundan kendisine yazmış gibi görünerek yanıt vermişse ve bu durum ortaya çıkarılırsa, bu durumun mahkemede iftira olarak değerlendirilmesi mümkündür.
Türk Medeni Kanunu'nun 261. maddesine göre, bir eşin kişisel malı olduğu ispatlanmadıkça tüm malvarlığı değerleri ortaklık malı sayılır. Benzer şekilde, Whatsapp yazışmalarının gerçekliği veya sahteliği de ispatlanmadıkça hâkim tarafından delil olarak kabul edilebilir.
Sonuç olarak, boşanma davasında Whatsapp yazışmaları delil olarak kullanılabilir ancak bu yazışmaların gerçekliği ispatlanmalıdır. Bir tarafın karşı tarafı kandırmak amacıyla sahte yazışmalar üretmesi durumunda, bu durum mahkemede iftira olarak değerlendirilebilir ve sonuçlarına göre dava süreci etkilenebilir.
Net Cevap: Boşanma davasında Whatsapp yazışmaları delil olarak kullanılabilir ancak yazışmaların gerçekliği ispatlanmalıdır. Bir tarafın sahte yazışmalarla karşı tarafı kandırması durumunda iftira söz konusu olabilir ve dava sürecini etkileyebilir.
İlgili kanun maddeleri: TMK 184. - TMK 261.
Yani ben öyle birşeyler yazmadım kendisine yazmadığımı nasıl ispatlarım genelde eşim tv karşısında uyur ben yatak odasındayım ordan watsaptan yazdığımda oldu gel diye çağırsam bile gelmezdi bile yazıyorduk kavga zamanlarında o nasıl yazdığımı ispatlıcak ben nasıl yazmadığımı ispatlıcam bilemedim ki