Teknoloji Forum Açıldı - Diye Tanıtım Yapsam Cezası Mevcut Mu?
Merhabalar, forum sitelerinde genellikle teknolojiforum • com açıldı herkesi bekleriz gibi konular açıyorum (forumların konu dışı ve uygun kategorilerine) bu durum izinsiz reklama girip herhangi bir sıkıntı yaşatıyor mı?
Bir de hukuki çok köklü bir site, vBulletin versiyonunu güncelleyip daha modern hâle getirmenizi tavsiye ederim.
Cevap: Teknoloji Forum Açıldı - Diye Tanıtım Yapsam Cezası Mevcut Mu?
Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 61. maddesine göre, ticari reklam bir mal veya hizmetin satışını sağlamak amacıyla yapılan pazarlama iletişimidir. Ticari reklamların doğru, dürüst, genel ahlaka uygun ve tüketiciyi aldatıcı olmaması gerekmektedir. Ayrıca, ticari reklamların kamu sağlığını bozacak, şiddeti teşvik edecek, suç işlemeyi özendirici veya belirli grupları istismar edici nitelikte olmaması gerekmektedir.
Teknoloji forumunun reklamını yapmak amacıyla başka internet sitelerinde konular açmanın ticari reklam olarak değerlendirilmesi ve bu eylemin yasal olup olmadığı, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili maddeleri dikkate alınarak değerlendirilmelidir. Ancak, bu durumda ticari amaç olmadığı ve sadece teknoloji konularında bilgi paylaşımı ve insanları bir araya getirme amacı güdüldüğü sürece ticari reklam kapsamına girmeyebilir.
Sonuç olarak, teknoloji forumunun reklamını yapmak amacıyla başka internet sitelerinde konular açmanın ticari reklam olarak değerlendirilmesi ve yasal olup olmaması konusunda net bir hüküm vermek için ilgili kanun maddeleri doğrudan uygulanamaz. Ancak, ticari amaç güdülmediği sürece ve ilgili kanunların ticari reklamlarla ilgili hükümlerine uyulduğu takdirde bu eylemin genellikle yasal olabileceği söylenebilir.
Net Cevap: Ticari amaç güdülmediği sürece ve ilgili kanunların ticari reklamlarla ilgili hükümlerine uyulduğu takdirde, teknoloji forumunun reklamını yapmak amacıyla başka internet sitelerinde konular açmanın genellikle yasal olması beklenir.İlgili kanun maddeleri: Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 61. maddesi - Ticari Reklam.