Cevap: Aldatılma ve Velayet
Alıntı:
makay17 rumuzlu üyeden alıntı
çocuklarla görüşmesini istemiyorum bunun için ne yapabilirim, teşekkürler
Yasal olarak hic birsey yapamazsiniz, cocuklariniz seviyorsaniz zaten boyle bisey yasal olmayan yollarlarla da yapmamasiniz. Cocuklarin iki ebeveyn ile de iliski kurmasi onlar icin ihtiyactir.
Cevap: Aldatılma ve Velayet
Alıntı:
makay17 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, eski eşimle yakın zamanda anlaşmalı olarak boşandık, boşanma aşamasından önce annesinde kalıyordu tartıştıktan sonra buraya gitti ve kendine instagram hesabı açmış, ortak kullandığımız bir hesap olduğu için yeni hesap aç yapınca benim telefon ve mail adresimle açılmış hesap, bende bu süre zarfında telefon arızası sebebiyle telefon değiştirdim kendi instagram şifremi unuttum ve sms ile giriş yolladım, gelen sms tıkladığımda eski eşimin (daha boşanma olmadanki zaman) kendi hesabına giriş yaptı, burada birileriyle baya görüşmüş , anlaşmalı boşanma olacağı için ben bu süreçte bazı kayıtlar aldım ve sustum, anlaşmalı boşanma gerçekleşti ve bunları yüzüne karşı gösterdim, tazminat davası açmak istesem bu görüntüler delil sayılabilir mi, sonuç itibariyle benim telefonum ve benim mailim ile açılmış bir hesap ben zorla girmedim, bunların ekran görüntüsü mevcut, 2 çocuk velayeti bende ve kendisi hergün alkol vs durumlar atmakta sıkıntılı ortamlarda bulunuyor, çocuklarla görüşmesini istemiyorum bunun için ne yapabilirim, teşekkürler
Tazminat davası açıp açamayacağınız iki şeye bağlı:
1- anlaşmalı boşanma protokolünüz: Protokolde maddi ve manevi tazminattan feragat etmiş olabilirsiniz.
2- tazminat istemek için hak düşürücü süre: Boşanma davası kesinleştikten sonra 1 yıl içinde tazminat davası veya başka bir alacak davası açılmazsa, sonradan açılamaz.
"kendisi hergün alkol vs durumlar atmakta sıkıntılı ortamlarda bulunuyor" şeklindeki ifadenizi "sosyal medyada her gün içkili mekanlarda önünde içki yanında kadınlarla fotoğraf paylaşıyor" diye anlıyorum. Bu kadar ise, çocuklarla kişisel ilişki kurulmasına engel bir durum yok. Kişisel ilişkinin engellenmesi için çocuğa verilecek zararın somut olarak ortaya konması gerekiyor.