-
Senet tahsili
Merhaba
Vadesi dolan senedimizi (23.000.000.000TL)bir avukat aracılığı ile tahsile koyduk. İcraya yapmaya gittiğimizde Borçlu bunu aylık 200.000.000TL olarak ödemeyi kabul etti.
İlk meblağ 8/7/2004 tarihinde avukat beyin hesabına yatacak.
Bu senet babamın üzerine fakat avukat bunu tahsile cirolatarak vekalet işlemleri ile uğraşmamak için daha önce müvekkili olan biri üzerinden
koydu.
Her ay bu rakam sanırım avukat beyin üzerine çıkacak.
Bu meblayı direk babamın kendi hesabına yatırılamaz mı?
Ayrıca avukat tahsil edip bize ödemez ise ne gibi bir yola başvurabilirim.
Avukat ücreti ne olacak?
Teşekkür ederim.
Öğrendim bir sorun yaşandığı zaman şikayet merci'i barolarmış.
İlginiz için teşekkürler
-
Merhaba. Avukat ile müvekkil ilişkisi herşeyden önce karşılıklı güvene dayanması gereken bir ilişkidir. Zira avukatınız size güvenmez , siz de ona güvenmezseniz öncelikle sizin işiniz olumsuz etkilenir.
Bahsettiğiniz taksit ödendiği takdirde, avukatınız sizden ve yasal olarak borçludan alacağı yasal avukatlık ücretini kestikten sonra bakiyeyi size göndermekle mükelleftir. Karşılıklı hesap yaparak bu sorunu halledebilirsiniz sanırım. Çok ufak bir ihtimal de olsa size hiç ödeme yapmaz ise şikayet merciniz Bursa Barosu'dur.
Saygılarımla.
https://www.hukuki.net
-
Re: Senet tahsili
Merhabalar,
Ben bir üniversite öğrencisiyim.Geçen dönem bir yurtta kalmak için 1 yıllık sözleşme imzaladım,paramı peşin ödedim.Ancak 2. dönem arkadaşlarımla anlaşamdığımdan yurttan ayrılmak istedim.Müdür parayı ödemeyeceğini,ancak yerime kalacak birini bulabilirsem çıkabileceğimi söyledi.Bende yerime birini buldum,yurt müdürü de ikimiz arasında senet imzalatarak paramı ondan alacağımı söyledi.Senetleri imzaladık,anca kız parayı yalnızca 2 ay ödedi,şuanda aylık kiraları ödemiyor.Sanırım bir avukatla görüşüp icraya verebilirim,ancak masrafları çok tutar mı diye merak ediyorum,çünkü alacacağım yaklaşık 1 milyar tutarında,ya da başka çözüm var mıdır?
Şimdiden teşekkürler,saygılar