Beş yıl ceza için hapishane de ne kadar süre yatılır ?
Merhaba,
Bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçundan ağır ceza mahkemesinden
TCK'nın 37/1 del. 142/2-e, 53/1 maddelerine göre
5 YIL HAPİS CEZASI (6 yıl ama 1/6 indirim ile 5 yıl)
Bu konuda bana yardımcı olur musunuz ?
İstinaf mahkemesine başvurum yapıldı.Bu mahkemeden olumlu sonuç çıkma ihtimali yüzde kaçtır ? İstinaf ve temyiz süresi ortalama ne kadar sürmektedir ?
Olası mahkumiyet durumunda benim ceza evinde geçireceğim süre nedir tam olarak emin olamıyorum.Bir yer hapis yatar diyor bir yerde denetimli serbestlik diyor.
Rica etsem bu konulara açıklama getirip,beni aydınlatır mısınız ? Kafam o kadar karışık ki bu belirsizlik durumu hayatımı alt üst etti sizler belki bir nebze olsun içimi rahatlatabilirsiniz.
Teşekkürler.
Cevap: Beş yıl ceza için hapishane de ne kadar süre yatılır ?
Bu şartlar altında 18-24 ay arası bi açıkcezaevi(daha önce sabıka vs. olmadığını varsayarak yazıyorum) yolu gözüküyor yatar olarak.İstinaf sadece süreci uzatır genelde.Şimdi giriyim çıkıyım ya da 3-5 sene erteleyim mi bu süreci düşüncesiyle kullanılır.
suç tarihi nedir? 2016 den önce bir dava ve yeni sonuçlandı ise girçık yaparsınız yatarsız.
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Bu şartlar altında 18-24 ay arası bi açıkcezaevi(daha önce sabıka vs. olmadığını varsayarak yazıyorum) yolu gözüküyor yatar olarak.İstinaf sadece süreci uzatır genelde.Şimdi giriyim çıkıyım ya da 3-5 sene erteleyim mi bu süreci düşüncesiyle kullanılır.
Sabıka kaydım yok. Bu süre kısalmaz mı acaba bir yerde 1-3 ay yatıp denetimli serbestlik alınır yazılıyor.
- - - Güncellendi - - -
2018 suç tarihi bu durumda akıbetim nedir acaba bakıyorum cinayet işleyen adam 2-3 sene sonra dışarıda uyuşturucu taciri 2 sene sonra dışarıda acaba bende mi bir sorun var :)
konu hakkında bilgisi olanlar aydınlatabilir mi lütfen ?
Kardeş, ceza aldığın maddeler yenir yutulur maddeler değil...İnsanları dolandırmaktan vazgeç...İyi insan ol...Öbür dünyaya hiçbir şey götürüp gitmeyeceksin. Ne gerek var hem insanların canını hemde kendi canını yakmaya...
Umarım ders alır ve iyi bir insan olarak aramıza dönersin.
Dostum inanır mısın bilmem ama hiçbir suçum yokken bu cezayı aldım bir arkadaşıma kartımı verdim birisi para göndermiş gittim bankadan tanımadığım için iade ettim gönderen kişiye parasını buna rağmen bu suçu işleyenlerle alakam olmadığı halde herhangi bir kazancım olmadığı halde suçu isleyene de arada bana da aynı cezayı verdiler ömrüm boyunca dürüst yaşamaya çalıştım bu konuda da doğru olanı yaptım yapmaz olaydım ülkemizde öyle bir adalet var ki çözmem anlamam mümkün değil bu yüzden burada fikir alıyorum ilk defa ömrümde başıma böyle bir şey geldi
18 ay civari yatarsin sonra denetimli serbestlikle disari cikarsin. ayni sucu daha once islemedigini varsayiyorum. yine de avukatina danis.