Ruhsatsız Silah Yakalattım
Merhaba benim 1 yıl 6 ay cezam vardı 5 yıl denetim süresine tabi tutulmasından hagb verildi ancak ben hagb içerisinde iken ruhsatsız silah yakalattım ceza alırmıyım alırsam 2 dosyanın birleşimden tahmini olarak yatarım ne olur acaba bilen kişiler cevaplarsa çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim
- - - Güncellendi - - -
sabıkam yok ancak adli sicil kaydım var konuya eklemeyi unutmuşum belki bi yararı olur
Cevap: Ruhsatsız Silah Yakalattım
hiçbirşey olmaz benim oturduğum yerde herkeste silah var gece gündüz canları sıkılınca ateş açıyorlar sağa sola gece gündüz kimsenin umrunda değil.
Hükmün geri bırakılması aynı suçu tekrar işlerseniz bozulur diye biliyorum
Önceki cezanız hangi suçtandı ve önceki cezanızda karar ne zaman kesinleşti veya kesinleşti mi?
başkasına ait banka kartı izinsiz kullanım 1 yıl oldu kesinleşeli ve ardından 10 gün sonra silah yakalattım
Kanun benzer olmayan suçlar hagb'yi bozmaz diye bir ayrım yapmamıştır. Sadece denetim süresi içerisinde işlenen ikinci bir suçun taksirle işlenmiş olması halinde hagb bozulacaktır. Ruhsatsız silah bulundurma taksirle işlenebilecek bir suç değildir.
yani ruhsatsız silah taksirle işlenmemiş sayılıyor ve hagbyi bozmuyormu anlamına geliyor