Kaç türlü intifa hakkı vardır?
Sayın avukat
Sizlere sormak istediğim bir konu daha var. Ben üzerimdeki gayrimenkulu, Bana birşey olursa, benim daha önceki evliliğim neticesinde doğan çocuklarım yani mirasçılarımdan dolayı eşimin mağdur olmaması için eşimin üzerine intifa koydurdum. Aynen şöyle yazıyor;
Tamamı Sezai A. adına kayıtlı olup bu kerre adı geçen malik bizzat iş bu anılan taşınmazın tamamının çıplak mülkiyetini adında ipka bırakıp intifa hakkını da xxxxxxx Tl bedelle xxxxxxxx ( eşimin adı soyadı ) lehine tesisi ettiğinden tescil edildi.
hak ve mük.
A:M)Tamamının intifa hakkı xxxxx kızı xxxxxxxxxx( eşimin adı soyadı )' a aittir.
Bu şartlarda eşim bildiğim kadarı ile ölünceye kadar bu evde oturabilir. Yalnız bu evi kiraya verip kirasını da alabilir mi? İçindeki eşyaları da kullanabilir mi? bu durumda mirasçıların, gerek kira geliri olsun gerekse içindeki eşyalarla ilgili herhangi bir hakları ve yaptırımları var mıdır?
Saygılarımla
Sezai A.
Re: Kaç türlü intifa hakkı vardır?
Merhaba. Bende internet üzerinde araştırma yaptım ama tatmin edici pek bir bilgi bulamadım.Aynen tapuda yazanı yazıyorum "Tamamı M.A.B kayıtlı iken S.Dye M.A.B tarafından intifa hakkını üzerinde tutarak çıplak mülkiyet satışı işleminden intifa hakkı wardır.
Tapuda bu yazıyor satış bedeli olarak 3.000 ytl yazıyor.
Biz dört kardeşiz babam kesinlikle bu bahçeyi diğer kardeşlerime bırakmak istemiyor. Bir miktar malı daha mevcut.Babam bu malı bana hibe etmek istiyor.Mal küçük bir bahçe meyvelik türünde...
Diğer kardeşlerin itirazı sonuç getirirmi?
Benim yapabileceğim en mantıklı hareket nedir ?
Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler...
Diğer kardeşlere en az saklı miras payları( yasal miras paylarının yarısı saklı paydır) kadar miras kalmazsa, kardeşlerinizin yasal hakkı babanızın kesin isteğinin önüne geçecek ve kardeşleriniz haklarını alabilecektir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Diğer kardeşlere en az saklı miras payları( yasal miras paylarının yarısı saklı paydır) kadar miras kalmazsa, kardeşlerinizin yasal hakkı babanızın kesin isteğinin önüne geçecek ve kardeşleriniz haklarını alabilecektir.
Erdoğan bey cevabınız için çok teşekkür ediyorum beni aydınlattıgınz için...
Babamın bu malın değerinin iki katı kadar daha malı var saklı pay için bu yeterli olurmu?(4 kardeşiz)
Kafamı kurcalayan diğer bir sorunda tapuda yazan bedelin düşük olması
(3.000TL) bu sorun olarak karşıma çıkarmı? Böyle bir sorunla karşılaşırsam ne yapabilirim? Sorduğum bazı kişiler yapabileceğim en mantıklı şeyin bağı satmak olduğunu söylüyor ama benim için manevi değeri var satmakta istemiyorum.Nasıl bir yol tavsiye edersinz?
Cevaplarınız ve deneyimlerinizi benle paylaştıgınız için çok teşekkür ediyorum...