Evleneceğim İçin Kiracımı Çıkarmak İstiyorum
Merhaba, Evleneceğim için kiracımı evden çıkarmak istiyorum. Bu sebep ile Kontratın bitmesine 2 ay kala telefon ile görüştüm ve ardından noterden KENDİM oturacağım için ihtarname gönderdim. (Aslında notere söyledim evlilikten dolayı şeklinde ama kendim olarak yazmış sadece) Bugün kiracım bana ihtarname göndermiş. Kısaca; gerekçe yeterli kanıt bulunmadığı için evden çıkmayacağım yönündedir şeklinde. Benim başka oturabileceğim bir evim yok. Şu anda kontrat bitimine 1 ay kaldı. Henüz düğün tarihi net değil. Burada ne gibi bir işlem yapılabilir?
Neymiş ihtarname çekmeseymişim çıkarmış. Bu lafın üstüne biraz babamla papaz oldum ben sana çekme demiştim dedi. Ama buradan şunu anlıyorum çekmeseydim yine çıkmayacaktı. Ben devletin yasal oranı ile zammımı yaparım otururum şeklinde laf söyledi telefonu kapattı. Ona insan gibi anlattım bak ben bu evde oturacağım sana ihtarname çekmemin tek sebebi elinde yasal evrak bulunsun evi kiraya verirsem benden tazminat alırsın güven oluşsun şeklindeydi.
Cevap: Evleneceğim İçin Kiracımı Çıkarmak İstiyorum
Sözleşme süresinin bittiği günü takip eden gün arabulucuya başvuracaksınız.
Arabulucuda anlaşma olmazsa ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açacaksınız.
Sürelere dikkat edip hızlı davranmakta fayda var. Anlaşma olmazsa dava bir yıldan uzun sürecek.