-
Part-time işçi istifa
Merhaba!
ben bi markette part time olarak çalışıyorum!1,5 ay oldu işe gireli! Fakat ben çalışma şartlarının uymamasından dolayı işten ayrılmak istiyorum! ne gibi bi süreç olmalı? ben gelmiyorum artık deyip işten ayrılabilr miyim? ilk ayki maaşımda kesinti oldu. bu hakkımı kaybedebilr miyim?
-
Ayrılabilirsiniz.
Ayrıca 1,5 ay kıdemli, part time çalıştığınız bir işyeri için bile yasal bir yanlışlık yapmamak adına sorduğunuz bu soru,sizin sorumluluk ve vatandaş olarak hukuka uygun davranmak isteğinizi ortaya koyduğu için, bu soruyu soran olarak her türlü övgüye layıksınız.
Selam ve saygılar,
-
öncelikle teşekür ederim!
sigortam ödendi!herhangi bi sorun yok! şimdi ben işe gitmesem direk istifa mektubu wersem oluyo yani! bağlı olduğum şirket önde gelen şirketlerden! yöneticim bana öyle çıkamzsın dedi! ben de onları mağdur etmemek için bi süre daha idare ediyorum! ancak bayramda çalışmak istemiyorum! yarın gittiğimde ben bundan sonra gelmiyorum dediğimde bana werecekleri cewap belli! onlara ne gibi bi karşılık wercem hukuki haklarıma dayanarak?
-
Sn. ike,
Öncelikle duyarlılığınıza bir kere daha teşekkür etmek isterim.
Eğer iş sözleşmenizde deneme süresine ilişkin bir hüküm yoksa (İş Kanunu 15. madde gereğince en çok 2 ay, TİS ile 4 aya kadar) , iş sözleşmenizin part time (kısmi süreli) olmasına bağlı olarak, ilk 6 aylık kıdeme ilişikin 2 haftalık ihbar önelinin, çalışma zamanlarınıza (aylık toplam çalışma gününüze göre tam zamanlı çalışanlara göre kıst yapılması gerektiği düşüncesindeyim. (Örneğin aylık çalışma süreniz 15 gün ise, 1 hafta önceden bildirimde bulunmak gibi)
Ancak muhtemelen iş sözleşmenizde bir deneme müddeti (tahminen 2 ay) konulmuştur. Bu durumda ilk mesajımda belirttiğim gib; ayrılacağım dediğiniz gün işten ayrılabillirsiniz.
Selamlar,
-
ewet öyle bi deneme süresi wardı! 2 aylık! o zman ben yöneticilerime bunu söyleyerek hakkımı savunablirim! bir de onların tersine gidip bayrama kadar çıkışımı yapmamaları ihtimalini istemiyorum!