-
Garip bir fuzuli işgal
Öncelikle herkese merhaba.. benim sorum::biz iki bekar arkadas 2000 yılında ev kiralıdk.kontratı arkadasımın uzerine yaptık.arkadasım 2003 yılında tayini cıkıp baska sehre gittigi icin ben eve baska bir arkadsımı alıp yasamaya basladım.ev sahibiyle kontratı yenilemedigiz icin eski kontrat devam ediyor.fakat evin elektrik suyu gibi faturalarını eve yeni aldıgım arkadasın uzerine gecirdik.ve suanda evde oturmaktayız. herzaman kirayı zamanında yatırdık ve yıllık kira artışlarını da yaptık.
Kontrat giden arkadasımın uzeribe oldugu icin evsahibi fuzuli işgal davası actı ve evin tahliyesini istiyor.6 yıllık kira duzenli kira ödemelerimin banka dekontları elimde mevcut.
bu durumda mahkeme nasıl sonuclanır ne yapmalıyım..
Yardımcı olursanız cok sevinirimm..
tesekkurler
-
Arkadaşınız gittiği zaman ev sahibi ile yeni kira kontratı yapmamanız sizin için sıkıntı olmuş fakat asıl kiracı çıktığı zaman yanında kalan kişiler uzun süre kalmaya devam ederse ve buna ev sahibi sesini çıkartmayıp kirayı almayı sürdürürse bu durumda sizin kiracılığınızı kabul etmiş sayılır. Bunu şahitlerlede ispat yoluna gidebilirsiniz. Diğer önemli konuda kiraları arkadaşınız adına yatırıp yatırmadığınız konusu yani makbuzda kimin adı geçmektedir.sizin adınızaysa proplem çıkmaz.