46 no ile işten çıkarılma
Merhaba; 46 kodu ile işten çıkarıldım fakat kod ile alakalı hiçbir suç işlemedim. Bulunduğum işte projenin kötü yönetildiğinden dolayı olayı açıklayacak bir mail ceo ya attım ve hiçbir şey imzalamadan beni işten çıkardılar. Bu durumda ne yapmam gerekir
Cevap: 46 no ile işten çıkarılma
Merhaba,
İşten çıkarıldığınız durumda, işvereninizin size verdiği gerekçe ve işten çıkarmanın usulüne uygunluğunu değerlendirmek önemlidir. Bahsettiğiniz durumda, işvereninizin size 46 kodu ile işten çıkarıldığınızı bildirdiğinizi söylüyorsunuz. Ancak, hiçbir suç işlememiş olmanıza rağmen bu kodun kullanılması durumunda, işvereninizin size hangi gerekçelerle işten çıkarıldığını açıklaması gerekmektedir.
Öncelikle, işten çıkarılmanızın haksız bir şekilde gerçekleşip gerçekleşmediğini belirlemek için iş hukuku uzmanı bir avukattan veya hukuki danışmandan destek almanız önemlidir. Avukatınız, durumunuzu inceleyerek size uygun adımları atmanız konusunda rehberlik edebilir.
İşvereninizin size gerekçe sunmadan ve imza almadan işten çıkarmış olması da işten çıkarmanın usulüne uygunluğunu sorgulamanızı gerektirebilir. İşten çıkarmanın usulüne uygun olmadığını düşünüyorsanız, iş hukuku gerekliliklerine uygun olarak hareket etmek adına bir avukat veya hukuki danışmanla iletişime geçmeniz önemlidir.
İşten çıkarmanın haksız olduğunu düşünüyorsanız, gerekli adımları atarak haklarınızı savunma yoluna gidebilirsiniz. Bu adımlar, iş hukuku mevzuatına göre belirlenecektir ve avukatınız size bu konuda yardımcı olabilir.
Alıntı:
Berline rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba; 46 kodu ile işten çıkarıldım fakat kod ile alakalı hiçbir suç işlemedim. Bulunduğum işte projenin kötü yönetildiğinden dolayı olayı açıklayacak bir mail ceo ya attım ve hiçbir şey imzalamadan beni işten çıkardılar. Bu durumda ne yapmam gerekir
Sent from my SM-A736B using Hukuki NET mobile app