Ev Sahibimin Oturduğu Ev Kentsel Dönüşüme Girdiği İçin Çikmamı istiyor?
2 yıllık kiracıyım ve ekimde sözleşmem bitecek. Ev sahibim başka bir yerde oturuyor ve kentsel dönüşüme girdiği için de benim oturduğum eve gelmek istiyor. Kendisinin ya da eşinin hatta çocuğunun başka evleri var diye biliyorum. Benden evden cıkmamı istiyor.
2.bir seçenek de sunuyor ve diyor ki oğlum üniversiteyi İzmir'de kazanırsa yine benim oturduğum eve gelecek, eğer İzmir dışı bir üniversite kazanırsa evi satacakmış.
Bu durumda benim ne yapmam gerekiyor, Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Ev Sahibimin Oturduğu Ev Kentsel Dönüşüme Girdiği İçin Çikmamı istiyor?
Önemli olan siz ne yapmak istiyorsunuz?
Kentsel dönüşüm nedeniyle kendine ait evde yaşamak istemesi haklı bir sebep ev sahibiniz için ve kendine ait kaç tane evi olduğunun da bir önemi yok , nerede oturmak istiyorsa oradaki kiracıdan tahliyesini talep edebilir.
Kiracı inanmayıp, bu isteğe uygun davranmazsa, ev sahibinin dava açıp belirttiği sebepte dürüst olduğunu ıspatlaması ardından tahliyenize karar verilir.
Sonrasında kendi oturmaz da kiraya verirse, siz de dava açıp tazminat talep edebilirsiniz.
İhtiyaç nedeniyle tahliye davası sonrası bir başkasına kiralama konusunda yasak olsa da, satış için boyle bir yasak yok.
Cevabiniz icin tesekkur ederim,
Sozlesmem ekim ayinda bitiyor,bana ihtar cektikten sonra 6 ay sureden yararlanabiliyormuyum?
Evi satın alan yeni malik satına alma tarihinden itibaren 30 gün içinde ihtarla kendi ihtiyacını bildirdikten sonra 6 aylık bir süre olur.
Ev sahibiniz evi satmayıp kendi oturacaksa, sözleşme bitim tarihinden itibaren 30 gün içinde dava açabilir.
Örneğin 5 ekim sözleşme son günü ise, 6 ekimde davayı açabilir.
Fakat henuz bina kentsel donusume girmemis yani magduriyet dogmamis,hukuk sayfalarinda okudugum kadariyla ihtiyac nedeniyle tahliye davalarinda fiilin olusmasi gerekiyor diye okudum,son olarakta 30 gun icinde dava actiktan so ra takriben mahkeme sonuclanma sureci ne kadar surer
Alıntı:
Hasan3434 rumuzlu üyeden alıntı
Fakat henuz bina kentsel donusume girmemis yani magduriyet dogmamis,hukuk sayfalarinda okudugum kadariyla ihtiyac nedeniyle tahliye davalarinda fiilin olusmasi gerekiyor diye okudum,son olarakta 30 gun icinde dava actiktan so ra takriben mahkeme sonuclanma sureci ne kadar surer
Riskli yapı raporu alınmış daha fazlasına gerek yok, tahliyenizi talep etmek için ev sahibinizin yaşadığı binanın yıkılmasını beklemesi gerekmiyor.
Dava süresinin ne kadar olacağı konusunda bir şey demek doğru olmaz.
Cok tesekkur ederim ilginiz alakaniz icin iyi calismalar diliyorum.