Yardım Nafakası İptali Mümkünmü
Merhabalar,
15 yılı aşkındır irtibat kurulamayan 23 yaşındaki kızım geçtiğimiz sene üniversiteyi bitirdi. Akabinde ise açık öğretim fakültesine kaydoldu ve eğitimine orada devam ediyor gözüküyor. Bende bu yetişkin kıza iştirak nafakası sonrası yardım nafakası TEFE/TÜFE artışlarıyla düzenli olarak ödemeye devam ediyorum. Ayrıca bu yetişkin kız kısa aralıklarla ilgili icra dairesine gidip nafaka hesabı yaptırarak her seferinde farklı hesap çıkartırarak nafaka borç bakiyesi çıkarttırıp üzerimdeki taşınır, taşınmaz, ne varsa icra takibi yaptırıp banka hesap/kredi kartına bloke koyduruyor. Bu haczin kaldırılması için talep edilen rakamı yatırıldıktan sonra haciz ve hesap blokelerinin kaldırılması haftalar sürüyor. İcra dairesi sanki hanımfendinin özel ofisi gibi nafaka hesap talebi, borç bakiyesi, ihbarname vs vs ve haciz koydurma ülke koşullarına göre ışık hızı ile gerçekleştiriyor. Aslında gidip bir yerde asgari ücretle çalışması mümkün. Biraz uzun oldu ama sorum "bu yetişkin kıza yardım nafakası iptali davası açtığımda" bu davayı kazanarak yardım nafakasını iptal edebilirmiyim? Emsal Yargıtay kararı varmıdır? Zira AÖF deki eğitimini!! 10-15 yıl sürdürebilir.
Şimdiden cevabınız için teşekkür ediyorum.
Cevap: Yardım Nafakası İptali Mümkünmü
Eğitim hayatı devam ettiği sürece, kendi çalışmasıyla kazanç elde etmeye başlayıncaya , yani çalışmaya başlayıncaya kadar , yada evleninceye kadar yardım nafakası alabilir.
Açık öğretimde okuyor olması yada yaşının 30-40 olması durumu değiştirmez.