İhtiyaçtan Tahliye Davasında Tehiri İcra İçin Ödenen Bedelin Geri Alınması hk.
Merhabalar,
Ev sahibi ihtiyaçtan dolayı tahliye davası açtı. 6 ay süre istedik, kabul etmediği için biz de bir takım sağlık sebepleriyle dava sürecini kullanmak zorunda kaldık ve hemen çıkamadık.
Dava sonuçlandığında istinaf hakkımızı da kullanmak istedik ve bunun için icrayı durdurmak adına 3 kira bedeli teminat depo edildi. İstinaf da aleyhimize sonuçlandı ve biz tahliyeyi gerçekleştirdik.
Peşinden avukatımız, ödediğimiz 3 kira bedeli kadar teminat için dilekçe verdi. Sonuç çıktı ve alacaklıya verilmesine karar verildi. Çok saçma değil mi? Bizim hiç borcumuz bulunmuyor ve bu alacak davası değil ya da kira ödenmediği için açılan bir dava da değil. Biz hatta günü gününe kirasını her zaman ödedik, yasal koşullardaki zamlarını yaptık. Depo edilen o bedeli geri almamız gerekmiyor mu? Alacak yok iken ev sahibine bu teminatın verilmesi kararı haksızlık değil mi?
Konuyla ilgili ne yapabiliriz? İtiraz hakkımız var mı? Çok üzgünüz, zaten çok masraflı bir iş taşınmak, hele ki şu zamanda, O alacağımız teminata da güvenmiştik.
Desteğinizi rica ederim. Şimdiden teşekkürler.
Cevap: İhtiyaçtan Tahliye Davasında Tehiri İcra İçin Ödenen Bedelin Geri Alınması hk.
Dava ne kadar sürdü toplaminda , kac celse oldu? Ve sonrasinda ki istinaf süresi nekadar di?
Cevap: İhtiyaçtan Tahliye Davasında Tehiri İcra İçin Ödenen Bedelin Geri Alınması hk.
Ben Şöyle bir mantık olduğunu düşünüyorum; İstinafa gitme mantığı şöyle.. Yani itiraz etmek demek " Ben davamdan eminim, o kadar haklı olduğuma inanıyorum ki üç kira bedelini bile ödemeye hazırım. Yani karar sonucunu uzatıyorum. ama bunun bedelini ödemeye hazırım" anlamına geliyor. Siz karar sürecini uzattıkça birileri çok zarar ediyor.
Alıntı:
laruz rumuzlu üyeden alıntı
Ben Şöyle bir mantık olduğunu düşünüyorum; İstinafa gitme mantığı şöyle.. Yani itiraz etmek demek " Ben davamdan eminim, o kadar haklı olduğuma inanıyorum ki üç kira bedelini bile ödemeye hazırım. Yani karar sonucunu uzatıyorum. ama bunun bedelini ödemeye hazırım" anlamına geliyor. Siz karar sürecini uzattıkça birileri çok zarar ediyor.
Aynen öyle zaten bundan ötürü hemen hemen kimse bu işe girmiyor zira süreci uzatmak hariç hiç bir şeye yaramıyor.Zaten bu depo ücreti yanmasa tahliye davalarını herkes sündüre sündüre 3 yıla çıkarır.Ödemenin karşı tarafa yapılmasında hukuki bir sorun yoktur.
acaba ne kadar sürede tahliye kararı çıktı öğrenebilir miyim
Merhaba @hukhakhak, geç gördüm kusura bakmayın, dava toplamda 1,5 yıl sürdü. 3. celsede karar verildi. İstinaf süresi 6 ay sürdü çünkü ev sahibi istinaf süresinin öne alınması talebinde bulunda 3 defa ve kabul edildi.
- - - Güncellendi - - -
Merhaba @alison1999 , geç dönüş yaptığım için kusura bakmayın lütfen, istinaf hariç 1,5 yılda dava sonuçlandı.
- - - Güncellendi - - -
Merhaba, yanıtınız için teşekkür ederim Engin Bey. İcra müdürü ile görüşüldü ve emsal kararlar olduğu öğrenildi, buna rağmen ( itiraz dilekçesi verildi) kabul görmedi. Bunun üzerine "avukatımızın talebi ile" kararı veren icra memuruna dava açtık. Bir şey çıkar mı emin değilim ancak emsal kararlar olduğu için, ilgili dekontlar sunulduğu ve borç olmadığı ispat edildiği sürece geri alınabilirmiş.