Whatsapp uzerinden kira anlasmasinin inkari.
son bir kac yildir kiraci ile whatsapp uzerinden yazili olarak kira anlasmamizi yeniliyoruz. en son bu yil yeni kira anlasmasi uzerinden anlastik. telefon kiracinin telefon numarasi , ve hem sözlü hem yazili olarak anlastik whatsapp uzerinden.Bu yeni kira anlasmamizda kiranin 4000tl'den 5000tlye cikartildigini anlasmistik ve belirli süreli olarak anlastik. Mesajlar whatsappta her iki tarafa vardigini ''mavi'' olmasi ile ortadadir.
kiraci 4000tl ödemeye devam ediyor , bizde 2 hakli ihtar yolladik davamizi actik. ancak suanda kiraci bu en son ki anlastigimiz kira anlasmasini ben yazmadim diyor.
bu olay hakim tarafindan kabul edilebilinir mi?
https://i.postimg.cc/YqSqwTzc/ggagagaga.png
Cevap: Whatsapp uzerinden kira anlasmasinin inkari.
4000 tl yi ne kadar zamandır ödüyor ve önceki kira ne idi?
5000 tl olduğunda yasal sınır olan 25% zam yapılmış oluyor. Son 1 yılı 4000 ödedi yeni 1 yıllık kira bedeli mi 5000 olacaktı?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
4000 tl yi ne kadar zamandır ödüyor ve önceki kira ne idi?
5000 tl olduğunda yasal sınır olan 25% zam yapılmış oluyor. Son 1 yılı 4000 ödedi yeni 1 yıllık kira bedeli mi 5000 olacaktı?
2019-2021 yillari arasi , 3000tl ödendi 2 yil boyunca her ay.
mayis 2022de 4000 tl oldu kira.
subat 2023de yeni kira sözlesmesi ile anlastik. 5000tl olarak. ve 1 yillik kira sözlesme süresini 6 ay'a indirdik. ve ayni sozlesmede 5000 tl olan kira subat 2023 - subat 2024 arasi icin gecerlidir yazmaktadir.
ancak o andan sonra kiraci 4000tl ödemeye devam etti ve yeni kira anlasmamizi inkar etti birden bire.
ekleme:
ayni davayi ihtiyac sebebi ile de actik. tek evim var. kendi evime girecegime dair tanikda var mahkemeye konusacak olan. tabi kirayi arttirmak istedigime dair yazismalari kiraci kulaniyor gercek ve samimi olmadigimi iddaa ediyor.
iki sebebten birisi tutmasi gerekiyor. ya iki halki ihtar meselesi veya ihtiyac sebebi. ve saka maka bir yana gercektende kendi evimize gececegiz kiracimizi cikartirdiktan sonra. tekrar kiraya verilmeyecek bunu kiraciyada soyledim.
- Önceki kira dönemine ait sözleşmeniz var mı?
- Kira bedelleri bankadan mı yapılıyordu? elden mi ?
- - - Güncellendi - - -
Bu davada sizin için önemli olan zamanla yarışmanız. Umarım mahkeme duruşmayı uzun bir zamana vermez.
en iyisi kiracı ile anlaşın. Ben öyle yaptım. Kiracının tutacağı evin ilk kira parasını ve nakliyat parasını verdim.
Alıntı:
laruz rumuzlu üyeden alıntı
- Önceki kira dönemine ait sözleşmeniz var mı?
- Kira bedelleri bankadan mı yapılıyordu? elden mi ?
- - - Güncellendi - - -
Bu davada sizin için önemli olan zamanla yarışmanız. Umarım mahkeme duruşmayı uzun bir zamana vermez.
en iyisi kiracı ile anlaşın. Ben öyle yaptım. Kiracının tutacağı evin ilk kira parasını ve nakliyat parasını verdim.
ilk dönemde yoktu sözlesme. aradan bi kac yil gectikten sonra whatsapp uzerinden sözlesme yaptik. sonra en son sözlesmeyi yine whatsapp uzerinden yaptik ancak o son anlasmayi inkar ediyorlar. ben yazmadim diyor halbuki onun telefon numarasi ile yazdi. ekran goruntuleri var telefonumdada tum yazismalar duruyor. bankadan ödeniyor.
benim icin zaman sorun degil. 2 yil surse bile. sonucta kirami yine aliyorum az da olsa. evin degeri artiyor sorun degil. ancak davayi kaybetmek sorun olur. baska evim yok. ki bence cok ta uzun surmez ilk durusma tarihi 4 ay sonraya verildi. oyle 1 yil sonraya falan degil yani.
Erdoğan bey'in yorumu esas olmak kaydı ile fikrimi yazayım;
Bildigim kadarı ile ws mahkemelerimizde delil olarak kabul edilmiyor.
Öte yandan 4000den 5000e çıkacak kira için (Allahın cezası kanuni artış oranı oldugundan) zaten whatsapp'a facebook messenger'a twitter özel mesaja falan da ihtiyacınız yok.
Aynı paraya oturacak hali yok yeni kira dönemimde. Siz bu davayı kazanırsınız. Kazanırsınız da, ne kadar sürer ne olur ne kadar canınızdan bezersiniz onu bilmiyorum.
Alıntı:
İsmail Ufuk rumuzlu üyeden alıntı
Öte yandan 4000den 5000e çıkacak kira için (Allahın cezası kanuni artış oranı oldugundan) zaten whatsapp'a facebook messenger'a twitter özel mesaja falan da ihtiyacınız yok.
Aynı paraya oturacak hali yok yeni kira dönemimde. Siz bu davayı kazanırsınız. Kazanırsınız da, ne kadar sürer ne olur ne kadar canınızdan bezersiniz onu bilmiyorum.
delildir:
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem...lacak-6083814/
ben canimdan zerre bezmem yeterki kazanim. ancak kaybedersem sorun olur tek evim var sonucta. giderlerim uzun sure boyunca cok yuksek olur bu durumda. bence oran olarak 70-80% kazanirim diyorum 20% kaybetme ihtimali var.
Alıntı:
İsmail Ufuk rumuzlu üyeden alıntı
bir kac avukata sordum durumumu tam anlattim. benim durumumda kazanma ihtimali 100de 100e yakin diyor. diger avukat ise bu durumda 99% kazanma ihtimaliniz var diyor.
bir baska avukat ise bu whatsapp da ki konusmalarini inkar ediyor dedim.. '' o sökmez , gec onu''. dedi
Konunuz kiracının tahliyesi isteği ve bunun için bir kaç farklı sebep gösteriyorsunuz;
Ödemede gecikme, haklı ihtarlar,
Kendi ihtiyacınız olması,
Emsal kira tesbiti ile kiranın arttırımı,
tahliye taahhüdü,
siz hakim olsanız amacın kiracıyı ne olursa olsun tahliye edip daha yüksek bedelle kiraya vermek olduğunu düşünmezmisiniz?
2 haklı ihtar konusuyla tahliye isteme hakkı kazandığınız ortada.