Merhabalar,
Ben Mersin/Silifke/H*** Mahallesine kayıtlıyım nüfus kaydında. Ailemden bireysel şekilde nüfus kaydını Mersin/Silifke/G*** Mahallesine taşımak istemekteyim. Nasıl ve nereye başvurabilirim?
Printable View
Merhabalar,
Ben Mersin/Silifke/H*** Mahallesine kayıtlıyım nüfus kaydında. Ailemden bireysel şekilde nüfus kaydını Mersin/Silifke/G*** Mahallesine taşımak istemekteyim. Nasıl ve nereye başvurabilirim?
Nüfus kayıtları bilgisayar ortamına aktarıldığından beri nüfusa bağlı olduğunuz yeri değiştirmek mümkün değil.
reşit bir bireyseniz bahsi geçen yere nüfus müdürlüğüne adres göstererek adresinizi değiştirebilirsiniz. fakat bunun için belirli bir adres olması gerekiyor. örneğin bir akrabanızın yanına taşınıyorsanız akrabanızın onayı ile nüfus müdürlüğüne başvurmak suretiyle adres değişikliği olabilir ya da yeni bir evde kiracı olacaksanız kira sözleşmesini örnek olarak götürerek adres değişikliği yapabilirsiniz
Arkadaş, ikametgahını değil, nüfusa kayıtlı olduğu yeri değiştirmeyi sormuş. Bu şu anda sadece bir şekilde mümkün: bayanlar için evlenerek. Yani evlendiğinizde kocanın nüfusuna geçersiniz ve bu durumda nüfusunuz taşınmış olur. Başka hiçbir şekilde mümkün değil diye biliyorum.