Tahliye taahütnamesi ile tahliye
Bu hususta vereceginiz yardımlar ile ilgili şimdiden tesekkür ediyorum.Ben bir doğu ilinde kamu görevlisiyim X iline tayinim cıktı X ilinde kendime ait evim var bu sene o ile tayinimin cıkacagını tahmin ettigimden kiracıma evi en gec haziran ayına kadar bosaltmasını söyledim.Bana siz gelecekseniz sorun yok bosaltırım dedi.Yaklasık 4-5 ay öncesinden aradım mağduriyet yaşamasın diye .Şimdi ise çeşitli bahaneler sunuyor ve çıkmakta net bir cevap alamıyorum.Fazla bir süremde kalmadı bir nevi iyi niyet kurbanı oldum.Telefonlarıma yanıt alamıyorum.Bu evde net ve kesin olarak kendim oturacağım.Kira sözleşmesi yapılırken tahliye taahütnamesi de imzalatıldı.Kira sözleşmesinin düzenlendiği ve şahsın imzaladığı tarih örnek vermek gerekirse 15.05.2020 tahiye taahüt tarihi 20.05.2020. Burda ayrım kiranın baslama tarihi mi yoksa sözlesmennın düzenleme tarihi mi? Kiranın başlama tarihi ve tahliye taahüt tarihi aynı ancak bu şahısla yapılan sözleşmenin düzenleme tarihi ve sonradan imzalatılan tahliye taahüt tarihi net olarak farklı.Bir avukat arkadasın desteğiyle icra kanalıyla bu işi çözmeye çalışmak istiyorum .Bu konu hakkında yorumunuzu merak ediyorum.
Cevap: Tahliye taahütnamesi ile tahliye
Eğer kendin yazabilirsen aşağıdaki belgeleri de ekleyerek, Örnek;14 emri için icra dairesine takip talebi göndermen gerek.
-Kira sözleşme belgesi
-Tahliye taahhütnamesi (tarihlerine çok dikkat etmelisin)
Yada bir avukattan destek al.