Cevap: 2.Tekerrür oluşması.
Türkiye'de tekerrür cezası, kişinin daha önce hüküm giydiği bir suçu tekrar işlemesi durumunda uygulanır. Tekerrür cezası, suç işlememe koşulu olarak adlandırılan belirli bir süre boyunca başka bir suç işlenmemesi durumunda sona erer.
Suç işlememe koşulunun süresi, birden fazla cezanın sona erme tarihine göre belirlenir. Bu durumda, suç işlememe koşulunun süresi, son tamamladığınız cezanın bitim tarihine göre belirlenir. Eğer 5 aylık basit yaralama cezanızı 25.07.2019 tarihinde tamamladıysanız, suç işlememe koşulu bu tarihten itibaren başlar.
Ancak, daha sonraki 1 yıllık mükerrer denetimli serbestlik cezasınızın bitiş tarihi 23.10.2020 ise, suç işlememe koşulunun süresi bu tarihten itibaren başlar. Yani, ikinci bir tekerrür cezası almamak için 23.10.2020 tarihinden itibaren 3 yıl boyunca başka bir suç işlememeniz gerekmektedir.
Yine de, daha kesin ve güncel bilgiler için bir avukattan veya hukuki danışmandan destek almanızı öneririm. Çünkü ceza hukuku sürekli olarak güncellenmekte ve değişiklikler olabilmektedir.
Basit yaralama suçundan 5 aylık cezam 25.07.2019 tarihinde tamamlandı..Bu 5 aylık aldığım ceza tamanlandıktan sonra karar gereği 1 yılda mükerrirlere özgü denetimli serbestlik te uygulandı 1 denetimli serbestlik te 23.10.2020 de bitti..öğrenmek istediğim merak ettiğim tekrar olası bir suç işlenmesi halinde , 5 aylık cezamı tamamladığım 25.07.2019 yılı ml baz alınır yoksa 1 yıllık mükerirlere uygulanan denetimli serbestlik bitimi olan 23.10.2020 tarihimi baz alınır.Bu konuyu bazı avukatlar farklı yorumladı bazıları 5 aylık ceza bitimi baz alınır bazılarıda 1 yıllık denetim bittiği tarih yani 23.10.2020 tarihi baz alınır dediler bi sonuca ulaşamadım :) Yardımcı olacak bir hukukçu üyemiz var ise lütfen yardımcı olurmusunuz..Teşekkür ediyorum.
Değerli Avukatlarımızdan fikir alabilirmiyim Teşekkürler.