Deprem sonrasi yikilan bina yerine yapilan prefabriklerin yönetimce keyfi dağitimi
Merhabalar, deprem öncesi 40 işyeri / büro niteliğindeki işhani deprem sebebi ile yikildi ve yerine prefabrik ofis kurulumu için belediyenin işhani yönetimine verdiği 20 adet ofis yönetimi tapu sahiplerine hiç bir bildirim ve ilan yapmadan kendi aralarinda paylaşmiştir. Maduriyet yaşayan kişilerden biriyim yapilan prefabrikleri bile sonradan şehre geldiğimde öğrendim ve şuanda dağitimin kura ilemi veyahut duruyu sonrasi toplanti yolu ilemi yapildiğini sorduğumda böyle uygun görüldü dağitildi şeklinde cevapla karşilaştim. Ohal sürecinde bulunulmasi karar duyuru yapmadan kendi tasaruffundaymiş gibi dağilmasi uygunmudur ? Dava süreci başlatmak istiyorum haklarim konusunda yardımlarınızı rica ediyorum
Cevap: Deprem sonrasi yikilan bina yerine yapilan prefabriklerin yönetimce keyfi dağitimi
Sorunuz karmaşık bir hukuki konuyu içerdiği için kesin bir yanıt vermek zordur. Ancak, genel olarak, belediye veya işhanı yönetiminin yapılan tapu dağılımı için yasal prosedürleri takip etmesi ve ilgili taraflara bildirim yapması gerekmektedir. Sizin durumunuzda dağıtılan prefabrik ofislerden haberiniz olmadığı ve bilgilendirilmediğiniz belirtiliyor.
İşhanı yönetiminin tapu dağılımını yasal prosedürlere uygun yapması gerektiğinden, yaşadığınız durumda mağduriyet yaşadığınızı düşünüyorsanız, bazı adımlar atabilirsiniz:
1. Hukuki Danışmanlık Alın: Yaşadığınız durumu daha ayrıntılı olarak bir hukukçuyla paylaşarak, haklarınızı ve mevcut seçenekleri değerlendirmeniz önemlidir. Hukuki danışmanınız size özgü rehberlik sağlayabilir ve dava süreci hakkında size bilgi verebilir.
2. İlgili Tarafla İletişim Kurun: İşhanı yönetimi veya belediyenin ilgili birimleriyle iletişime geçerek durumu açıklayın ve yaşadığınız mağduriyeti ifade edin. Belki anlaşmazlığı çözmek veya haklarınızı koruma konusunda bir uzlaşma sağlamak için müzakere etme fırsatı olabilir.
3. Yasal İşlemlere Başvurun: Hukuki danışmanınızın rehberliği doğrultusunda, haklarınızı korumak için yasal işlemleri başlatabilirsiniz. Bu, dava açma veya başka yasal adımlar gerektirebilir.
Unutmayın, her durumun farklı olduğunu ve hukuki adımların ülkeye ve yerel yasalara bağlı olarak değişebileceğini unutmayın. Hukuki danışmanınız size en doğru rehberliği verecektir.
Alıntı:
neocool rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar, deprem öncesi 40 işyeri / büro niteliğindeki işhani deprem sebebi ile yikildi ve yerine prefabrik ofis kurulumu için belediyenin işhani yönetimine verdiği 20 adet ofis yönetimi tapu sahiplerine hiç bir bildirim ve ilan yapmadan kendi aralarinda paylaşmiştir. Maduriyet yaşayan kişilerden biriyim yapilan prefabrikleri bile sonradan şehre geldiğimde öğrendim ve şuanda dağitimin kura ilemi veyahut duruyu sonrasi toplanti yolu ilemi yapildiğini sorduğumda böyle uygun görüldü dağitildi şeklinde cevapla karşilaştim. Ohal sürecinde bulunulmasi karar duyuru yapmadan kendi tasaruffundaymiş gibi dağilmasi uygunmudur ? Dava süreci başlatmak istiyorum haklarim konusunda yardımlarınızı rica ediyorum
Sent from my SM-A736B using Hukuki NET mobile app