Kişisel Bilgilerin Yayılması
Merhaba,
Biliyorsunuz ki TC vatandaşları olarak pek çok kişisel bilgilerimiz malesef internette kötü niyetli kişilerin erişimine açık.. bu konuyla alakalı yaşanan olumsuz bir durum hakkında hukuki yönlendirmeye ihtiyacım olacak.
Kişilerin kimlik numarası, anne-baba ismi vs gibi bilgilerini, ve fotoğraflarını (cinsellik/hakaret vs. yok ancak) alay eder şekilde instagram'da takipçilerine paylaşan bir kişi için nasıl bir hukuki aksiyon alınabilir? paylaşımları yapan kişi çocuk, bilgilerini yaydığı kişilerin geneli de çocuk.. okul idaresi ve karşı tarafın anne-babası bu sorun hakkında önlem almamaya devam ettikçe belli ki durum daha da kötüye gidecek ya da en azindan süreklillik arz edecek. nasıl bir aksiyon almalıyım? nereye şikayette bulunabilirim? kişisel olarak mı başvurmam gerekiyor, diğer mağdurları hangi adımda şikayete dahil etmeliyim, avukat aracılığıyla mı şikayette bulunmam gerekir? malum paylaşımlar bir süre sonra siliniyor, olası bir şikayet halinde kanıt niteliği taşıması için ekran görüntüsü yerine video kaydı mı gerekiyor?
yüzeysel olarak basit bir konu gibi gözükse de bir yıldır devam eden ve baş ağrıtan bir konu, ve bu sadece başlangıç noktası niteliğinde, detaylara burada değinemem ancak olayın hem geçmişi var hem de malesef yetişkin olmayan bireylere karşı tahdit/taciz de içeriyor. Psikolojilerini etkiliyor.
yönlendirme yapabilecek bir kişiye şimdiden minnetlerimi sunuyorum
Cevap: Kişisel Bilgilerin Yayılması
Ben hukukçu değilim ama öncelikle instagram'a şikayette bulunabilirsiniz diye düşünüyorum.