10 yılı dolmayan kiracı evden çıkarılabilir mi
Ev sahibim emlakçıdan öğrenmiş benim kontratımın 5 yılının dolmasına 1 sene var fakat daha önce sevgilimle kaldığıma dair bir sms gösterecekmiş. 2016 da giriş yaptınız 7 sene ediyor diyor. 7 sene olduğu için mahkeme evden tahliyeem karar verir mi ve eski sevgiliminden onun telefonuna watsaptan şöyle mesaj atılmış. ben evden çıkıyorum bir süredir ... kişiyle kalıyordum. Bu mesajla sürekli beni tehdit ediyor. İşte öğretmen olacaksın evlilik dışı oturdun demeye getiriyor. Böyle bir şeyi tahliye davasında sunar mı bahsettiği eski sevgilim 4 yıldır Türkiye de değil. Psikolojim çok bozuldu. Evde bulamıyorum çıkmak için zam da yapmak istemiyor. Direkt beni çıkarmak istiyormuş. Yüksek kira alabileceği kişiye verecek.
Cevap: 10 yılı dolmayan kiracı evden çıkarılabilir mi
Örneğin 2014 yılı ağustos ayında sözleşme yaparak kiracı olarak girdiniz eve ve 2023 mart ayında yeni bir sözleşme yaptınız değişen bazı şartlarla.
Artık 10 yıllık süre ilk sözleşme tarihinden değil, son sözleşme tarihinden başlanarak hesaplanır. Yani kaç yıldır oturduğunuzun bir önemi yok, son sözleşmenin kaç yıllık olduğu önemli.
Cevap: 10 yılı dolmayan kiracı evden çıkarılabilir mi
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Örneğin 2014 yılı ağustos ayında sözleşme yaparak kiracı olarak girdiniz eve ve 2023 mart ayında yeni bir sözleşme yaptınız değişen bazı şartlarla.
Artık 10 yıllık süre ilk sözleşme tarihinden değil, son sözleşme tarihinden başlanarak hesaplanır. Yani kaç yıldır oturduğunuzun bir önemi yok, son sözleşmenin kaç yıllık olduğu önemli.
Bununla ilgili ben daha önce soru sormuştum.açtığım o konuda avukat arkadaş sizden farkli şu şekilde cevap yazmıştı.acaba hangi bilgi doğru ?
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Tahliye sebepleri kanunda bellidir.
10 yıllık kiracılık bittikten sonra 11. yılın dolmasından en az 3 ay önce ihtar çekmek kaydıyla 11. yıl sonunda tahliye davası açabilirsiniz.
Ağabeyinizin kiraya verdiği süre + 11 yıl sonunda. 2015 +11 = 2026 .
https://www.hukuki.net/showthread.ph...dir&highlight=