Cevap: emekliyim icralık oldum
Geçmiş taksitlerinizi tarihinde ödemediğinizde artık o taksitlendirme anlaşmasını bozmuş oluyorsunuz o nedenle artık borcunuz aylık taksit miktarı ( yada geciktirip ödemediğiniz miktar ) kadar değil, geri kalan tutarı ve gecikmesi faizi, takip masraflarının da dahil olduğu ödeme emrinde belirtilen tutar kadardır.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Geçmiş taksitlerinizi tarihinde ödemediğinizde artık o taksitlendirme anlaşmasını bozmuş oluyorsunuz o nedenle artık borcunuz aylık taksit miktarı ( yada geciktirip ödemediğiniz miktar ) kadar değil, geri kalan tutarı ve gecikmesi faizi, takip masraflarının da dahil olduğu ödeme emrinde belirtilen tutar kadardır.
Az önce görüştüm sizin söylediğinizin aynısını söylediler.Dilersem faiz işlemesi şartıyla aylık parça parça ödeyebileceğimi söylediler.Ben bu borcu uyapta görüyorum ve uyapta kredi kartıyla ödeme yapma kısmıda var.Elime para geçtikçe ordan borcumu ödemem yeterlimi yoksa illa icra dairesine yada evkuramı yatırmam gerekiyor.
Bir icra takibi başlatıldığında artık ödemeyi icra dairesi emanet kasa hesabına yapmanız gerekir. İcra dairesine gittiğinizde de doğrudan ödeme yapamazsınız size emnanet kasa hesap ibanı verirler, dosya numarası belirterek o hesaba ödemeyi yapabilirsiniz.
Uyap ta gördüğünüz borç için ödeme yaptığınızda doğrudan o dosya hesabına girer ödemeniz.
Zaten emekli maaşına nafakadan başka kesinti yapılamıyor diye biliyorum. Yanlış mı acaba?