Tahliye taahhütnamesini ev sahibinin doldurması hk.
Merhaba,
2019 dan beri kiracısı bulunduğum evi, ev sahibi arayarak boşaltmamı istedi.Bulunduğum apartmanda 6 dairesi daha olduğunu ve hepsini satacağını söyledi. Kira sözleşmem de temmuz 2023 te bitiyor. Tamam dedim ev bakayım size haber veririm. Sorun çıkarmadım. Bugün işten eve döndüğümde kapıya asılmış kağıt vardı. Tebligatınız muhtara bırakılmıştır diye 20.05.2023
Uyapa girip baktığımda icra üzerinden tahliye taahhütnamesi ile beni çıkarmak istediğini gördüm. İlk kez kiraya çıktım ve böyle bir şey imzaladığımı hatırlamıyorum. Uyapta evraklarda gözüken tahliye taahhütnamesinin üzerindeki bütün yazılar ev sahibinin el yazısı. İmza benimkine benziyor emin olamadım ama imzanın üzerinde yazan adım ve soyadım bile ev sahibinin el yazısı.
İtiraz edip ben böyle bir belge doldurmadım deyip ev sahibinin el yazısı üzerinden ispat edebilir miyim ? Veya sizin tavsiyelerinizi öğrenmek isterim. Zaten bu saatten sonra burada kalamam huzursuz olurum evden taşınıcam ama kira sözleşmem bittiğinde taşınmak istiyorum.
Cevap: Tahliye taahhütnamesini ev sahibinin doldurması hk.
Sana tavsiyem, bir an evvel hemen çık. Çünkü Temmuzdan sonra kiralar % 80 -100 artacak. ( En düşük memur maaşı 20bin olacağı için)