ben kimlikte 16 yaşındayım ama aslında 17 yaşındayım ben yaşımı kimliğe göre 2 yaş büyütmek istiyorum bunu nasıl yaparım ne kadar zaman alır bilmiyorum
bana yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla
Printable View
ben kimlikte 16 yaşındayım ama aslında 17 yaşındayım ben yaşımı kimliğe göre 2 yaş büyütmek istiyorum bunu nasıl yaparım ne kadar zaman alır bilmiyorum
bana yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla
Dava açaçaksınız.
Kemik ölçümleriniz yapılacaktır ve doğduğunuz seneyi bilen tanıklarınız dinteceksiniz.
yardımınız için çok teşekkür ederim
( ama biraz daha ayrıntılı olsaydı sevinirdim:) )
YAŞ DÜZELTME DAVASI:
Aranacak Hususlar:
1-Aile nüfus kayıt tablosu nüfus müdürlüğünden istenir.
2-Doğum belgesi getirtilecek, hastanede doğmuş ise dava reddedilecektir.
3-Okula başlama kayıtları getirtilir
4-Yaşı düzeltilecek kişinin nüfusta kayıtlı olması gerekir.
5- Sağlık kurulu veya Adli Tıp Kurumundan film ve grafiklerin çekilerek bu hususta raporun alınması gerekir.
6-Yaşı düzeltilmesi istenen kişinin talebi(iddia) yalanlayıp-yalanlamadığının tespiti için fiziksel görünümü (Nasiyeyi hali) hakim tarafından bizzat incelenmeli ve iddiayı yalanlayıp yalanlamadığı tutanağa geçirilmelidir.
7- Davacı tarafından bildirilen tanıklar çağrılıp dinlenilmelidir.
8-Yaş düzeltme davası ancak bir kez açılabilir.
9- Hiç kimsenin doğmadan nüfusa kaydı mümkün değildir. Yani nüfusta ki tescil tarihi çok önemlidir.
İyi Günler Benim Doğum Tarihim Normalde 25.08.1990 Ama Babam Yurtdışında Olması Nedeniyle Benim Doğum Tarihim 12.10.1991 Olarak Kayıtlara Geçmiştir Ne yapmam Gerekir Acaba Acil Bilgilerinize İhtiyacım Var !!
18 yaşınızı doldurduktan sonra veyahut şu anda velinizin vasıtasıyla, yukarıda yazan işlemleri gerçekleştirmeniz gereklidir.
asıl 1975 doğumluyum babam beni 1980 doğumlu yazdırmış emekli liğimde çok büyük bir zaman kaybı benim için lütfen bir yardımcı olun yaşımı nasıl büyütürüm NE YAPMAM GERKİYO inanın bilmiyom cevabınızı bekliyorum SAYGİLAR
mrb 19.10.1992 doğum luyum yaşımı bütmek istiyorum çünkü yurt dışına çıkmak istiyorum bu yüzden evlilik vizesi için erken olmuş oluyor...nasıl büyütebilirim?yada gerçek yaşımdan daha da büyütebilirmiyim?
Sorum var
17 yaşındayım ve yaşımı 18 yapmak istiyorum aileme göre normal doğum yaşım 17 ve ben reşit olmak için yaşımı 18 yapmak istiyorum böyle bir şansım varmı cevaplarsanız sevinirim.