Ev Sahibi Oğlum Oturacak Çık Diyor (Acil)
Merhaba;
Diyarbakır'da yaşıyorum malum deprem bölgesi. Ev sahibim dul bir hanımefendi ve kendiside Diyarbakır'da yaşamakta. 2 gün önce ev sahibinin oğlu beni arayarak Diyarbakır'a öğretmen olarak atandığını ve kuzenleriyle birlikte kendi evlerinde (benim ikamet ettiğim) oturmak istediğini ve yasal süre içerisinde bunu bana bildirdiğini beyan ederek vatzap üzerinden benimle iletişime geçti.
Fakat ben bu durumun gerçek olduğuna inanmıyorum. Çünkü burası deprem bölgesi olduğundan ağır hasarlı yıkılacak çok fazla bina var ve bu yüzden ev kiraları uçmuş durumda. Kendisine bekar olduğunu annesinin yanında kalabileceğini, söylememe rağmen ısrarla kendi evinde oturmak istediğini söylüyor. Ayrıca atandıkları yerler Diyarbakır merkez değil uzak ilçeleri (1 saat mesafede). Açıkçası benim ödediğim kira bedelimin düşük kaldığı için bu şekilde bir bahane uydurarak yüksekten tekrar kiralamak istediklerini düşünüyorum. Çıkmazsam eğer hukuki yollara başvuracağını söylüyor. Bu durumda oğlu ya da kendisi oturmazsa ne gibi sonuçlarla karşılaşacaklarını biliyorum.
Benim merak ettiğim konu; annesinin aynı şehirde bir evde oturması ve taşınmak isteyen çocuğun bekar olması mahkeme aşamasında benim öne sürebileceğim savunma amaçlı geçerli bir mazeret olabilir mi? Hukuki süreçte ne tür durumlarla karşı karşıya kalabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: Ev Sahibi Oğlum Oturacak Çık Diyor (Acil)
çıkaramaz sizi tahliye davası açsın uğraşır durur.
Alıntı:
alison1999 rumuzlu üyeden alıntı
çıkaramaz sizi tahliye davası açsın uğraşır durur.
Nihayetinde kazanacağı tahliye davası ile çılartır.
Oğlu alt soyu olduğu için seni çıkaracağı apaçık ortada.
Oğlunun gerçekten oturmayacağını tahmin ediyorsun. Sen evi en kısa zamanda tahliye et. Eğer sen çıktıktan sonra başkasına kiralarsa tazminat alabilme şansın var.
Ben senin yerinde olsam hemen çıkardım. Ve bir ev bulurdum. Çünkü şimdi, 6 bin lira olan daireler Temmuzdan sonra ( En düşük memur maaşı 20 bin tl olacak ) 10-12 bin tl olacak.
Tahliye davası yolu ile çıkarılmanızı talep edin. En fazla vekil tayin ederse vekalet ücreti ödersiniz. Diğer türlü mahkeme kararı olmaksızın evi tahliye etmeniz halinde gerçekten oğlu oturmaz ise herhangi bir hak talep edemeyeceğiniz gibi mahkeme kararı ile tahliyenize karar verilip 3 yıl boyunca oğlu oturmadığı takdirde son verdiğiniz kira bedelinin 1 yıllık tutarı ve diğer masraflarınızı karşılamak zorundadır.
Alıntı:
Ertaç Atlık rumuzlu üyeden alıntı
Tahliye davası yolu ile çıkarılmanızı talep edin. En fazla vekil tayin ederse vekalet ücreti ödersiniz. Diğer türlü mahkeme kararı olmaksızın evi tahliye etmeniz halinde gerçekten oğlu oturmaz ise herhangi bir hak talep edemeyeceğiniz gibi mahkeme kararı ile tahliyenize karar verilip 3 yıl boyunca oğlu oturmadığı takdirde son verdiğiniz kira bedelinin 1 yıllık tutarı ve diğer masraflarınızı karşılamak zorundadır.
evi tadilat yaptırcam fiyatlar artıyor diyip tahliye davasıyla çıkarılırsa artan tadilat masrafınıda tazminatla veya başka türlü tarafıma yıkabilir mi yoksa en fazla vekalet ücreti mi öderim
Alıntı:
alison1999 rumuzlu üyeden alıntı
evi tadilat yaptırcam fiyatlar artıyor diyip tahliye davasıyla çıkarılırsa artan tadilat masrafınıda tazminatla veya başka türlü tarafıma yıkabilir mi yoksa en fazla vekalet ücreti mi öderim
Tahliye davasıyla talep edebileceği evin tahliye edilmesi olur başka bir talebin yeri değildir tahliyedavası.
Dava yoluyla çıkarmak zorunda kaldığı için değişen fiyatlar nedeniyle masrafın artması ise sorduğunuz , edemez.
Ancak tahliye ederken kasıtlı bir zarar verilmişse , elbette bunu talep edebilir.